RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Joachim Olsen, Mjøndalen IF MIF
Joachim Olsen, Mjøndalen IF MIF Foto: Wikipedia Commons

Mjøndalen kan gå hele veien

Sist oppdatert:
Formlaget Mjøndalen snuser på direkte opprykk til Tippeligaen og vi tror på ny seier søndag.

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Endelig opptur i Göteborg
V64 Solvalla: Vi byr på to bankere og et herlig drag i V64-5

Tippetips: Vålerenga kan overraske i Trondheim
Dobbel V5 Sørlandet: Vinner med alt
Tippeligaen: Oversikt over skader og karantener

Søndagens langoddsprogram byr på fem tippeligakamper og full runde i Adeccoligaen. Det er ellers en rekke kamper fra Europa og også fotball fra Brasil natt til mandag. Ishockeyen ruller for fullt igjen og det er også funnet plass til kamper fra jentenes håndballstart. Totalt er det 89 spilleobjekter på dagens liste.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Ellers ble det fullklaff på det meste lørdag. Tolv rette både på 96-rekkeren og 432-rekkeren. 96-rekkeren betaltet tilbake ca 1900 kroner (inkludert sju ellevere og ti tiere), mens 432-rekkeren betalte tilbake snaue 2400 kroner (inkludert ti ellevere og 42 tiere). Begge oddsdoblene satt også (Hannover/Fulham() til pene 4,07 i odds og (Bolton/Cardiff) til 3,46 i odds.

Dagens langskudd
Reading - Tottenham
Nyopprykkede Reading viste i bortemøtet mot Chelsea at de kan spille fotball. VAr i ledelsen 2-1 et stykke ut i andre omgang i den kampen, men endte opp med 2-4 tap. Sesongens eneste hjemmekamp på Madejski endte 1-1 mot Stoke og Reading har kun spilt to kamper hittil. Tottenham har hatt en meget svak start på sesongen, ikke minst spillemessig og står med fattige to poeng etter tre kamper, og to av kampene er attpåtil spilt hjemme på White Hart Lane. Hvorfor Tottenham er satt til så stor favoritt i denne kampen er en undertegnede og her er det kun hjemmeseier som gjelder ved eventuelt spill. 3,45 på Reading er et fint langskudd søndag.

HamKam - Start
Etter to strake tap (mot tøff motstand) innfridde Hamkam vårt oddstips med stil i bortemøtet mot Strømmen sist søndag og ga seg ikke før det stod 4-0 i målprotokollen. Med 33 poeng og sjuendeplass er Hamkam kun ett poeng bak Ranheim og Bodø/Glimt som begge innehar playoffplasser i øyeblikket. Både Ranheim og Bodø/Glimt skal ut i tøffe bortekamper søndag og med seier her vil Hamkam trolig avansere til playoff. Start skuffet med 3-3 hjemme mot Tromsdalen sist, og det er litt rusk for Start og Mons Ivar Mjelder i øyeblikket og tankene rundt direkte opprykk kan bli en utfordring utover høsten. Hamkam må ha bedre muligheter enn det oddsen indikerer og 2,95 på Kamma et klart langskudd for oss denne søndagen.

Dagens avslag
Odd - Stabæk
Hjemmelagte fulgte opp den sterke hjemmeprestasjonen mot Brann (seier 1-0) med en råsterk borteseier i Haugesund i siste seriekamp før landslagsoppholdet og har dermed avansert til 11.plass med sine 28 poeng. Har dermed åtte poeng ned til kvalikplassen og kun fem poeng opp til Tromsø på fjerdeplass. Vi glemmer ikke at Odd var det store høstlaget i fjor. 4-3-3 er tallene hjemme i Skien. Simen Brenne og Fredrik Semb er ute med skader. Morten Fevang, Mattias Andersson og Adem Güven er usikre.
Elba Rashani (tre gule) må sone karantene, og Magnus Lekven er som kjent forsvunnet til Esbjerg. Stabæk gjorde en solid førsteomgang hjemme mot Rosenborg sist og hadde fortjent ledelse til pause. Men symptomatisk for bunnlag så taper man slike oppgjør og med ti poeng opp til kvalikplassen ser det nesten håpløst ut for Stabæk når kun ni serierunder gjenstår. Bortetallene viser meget svake 1-0-9. Torstein Andersen Aase og Sean Cunningham er fortsatt ute med skader, mens keeper Jan Kjell Larsen (rødt kort) soner karantene. Vi merker oss at de tre siste tilsvarende på Skagerrak arena alle har endt med borteseier og hjemmelaget har sentrale fravær. 1,38 for Odd-seier under slike forutsetninger. Nei takk.

Dagens spill
Mjøndalen - Ranheim
Vegard Hansen og hans Mjøndalen står med fantastiske 7-4-0 på sine elleve siste seriekamper og er helt oppe på fjerdeplass med sine 39 poeng og har faktisk kun to poeng opp til Sarpsborg på andreplass. Bunnsolide 7-2-1 hjemme i Mjøndalen og bruntrøyene kan altså være på vei mot et sensasjonelt comeback i Tippeligaen. Fire strake seire nå etter en komfortabel 2-0 seier borte mot Notodden sist søndag. Aziz Idris (mb) er tilbake etter karantene og da ser det meste greit ut for bruntrøyene.

Ranheim mistet grepet på hjemmekampen mot Sandefjord utover i andre omgang sist søndag og det lå i kortene at Sandefjord kom til å få den avgjørende 2-1 scoringen. Men holder fortsatt femteplassen og en av playoffplassene med sine 34 poeng, dog er det kun ett poeng ned til Ham-Kam på sjuendeplass. Noenlunde like gode hjemme (4-4-2) som borte (5-3-3), men formen er variablel for tiden (2-2-2 på siste seks). Robert Stene er som kjent forsvunnet til Fredrikstad. Frderik Midtsjø (mb) ankommet fra Rosenborg.

Vi har sansen for å spille lag i flytsonen og Mjøndalen er altså i nærheten av den direkte opprykksplass til Tippeligaen. Vi tror ikke Vegard Hansens elever lar seg skremme av det, og selv om Ranheim er et bra lag stoler vi på form- og hjemmesterke Mjøndalen her. Oddsen for hjemmeseier er 2,05

ØrnHorten - FK Tønsberg
Det var nok ikke mange som før sesongstart spådde at dette kom til å være en bunnkamp. Men slik er det, hjemmelaget var spådd helt i toppen, men har vært bakpå fra første stund. At Lillehammer tapte lørdag var godt nytt for Ørn, men Strømsgodsets rekrutter vant også og er kun ett poeng bak Ørn som altså holder plassen over nedrykksstreken. 3-2-5 er tallene til Ørn-Horten hjemme på Lystlunden.

FK Tønsberg er altså besluttet nedlagt etter sesongen grunnet vedvarende økonomiske problemer. Tønsberg-klubben hadde voldsomme ambisjoner for noen år siden uten å lykkes og det er foreløpig uklart hvordan konstellasjonen blir etter sesongen. Formen er fraværende i øyeblikket og tre av de fire siste er tapt. Fk Tønsberg står med 26 poeng i øyeblikket, kun to mer enn Ørn og er på vei inn i nedrykksstriden for fullt. På bortebane er det stort sett nitrist. 1-1-8 er tallene der.

Ørn-Horten har vunnet de to siste tilsvarende og møter altså er desillusjonert og meget bortesvakt FK Tønsberg i ettermiddag. Med disse forutsetningene synes vi 1,80 på hjemmeseier er spillbart og Ørn spilles da i kombinasjon med Mjøndalen.

Totaloddsen på at de to brunkledde lagene innfrir er 3,69 og vår innsats er 100 kroner.

Spilleforslag 2 søndag (spillestopp kl 16.55):
Kamp 43 Ørn Horten - FK Tønsberg 1,80 3,95 2,70
Kamp 58 Mjøndalen - Ranheim 2,05 3,30 2,80
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillMest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere