Gå til sidens hovedinnhold

- Mjøndalen er altoppslukende, til min forlovedes store bekymring. Jeg har egentlig ikke noe ordentlig liv utenom dette

Vegard Hansen er synonymt med Mjøndalen. Tirsdag kveld kjemper klubben nok en gang for å unngå nedrykk fra Eliteserien. Møt ham i denne utgaven av Taktikkpraten.

MJØNDALEN (Nettavisen): Vegard Hansen og Mjøndalen kjemper en desperat kamp for å holde plassen i Eliteserien.

Før tirsdagens siste serierunde er de avhengig av seier mot Aalesund hjemme på Consto Arena, i tillegg til hjelp fra Vålerenga mot Start.

Hansen lever for adrenalinet og kicket en viktig fotballkamp gir ham.

Tirsdag får han det så spennende som det kan få blitt.

Nettavisen tok i forkant av den nervepirrende serieinnspurten turen til Consto Arena for en lengre prat med Mjøndalen-treneren, som ennå ikke vet hvilken tilværelse han må forberede seg på i 2021.

Hansen er nestemann ut i Nettavisens artikkelserie Taktikkpraten.

Konseptet er enkelt:

Vi møter kjente fotballfolk og snakker fotball og taktikk, og du som leser får intervjuet i sin helhet.

- Hvordan ser du for deg den avgjørende kampen, og eventuell kvalik, Vegard Hansen?

- Jeg har levd med dette i 15-16 år, og jeg sover alltid godt før kamper. I en fotballkamp vil halvparten av de som er på banen deg vondt, i tillegg er det noen dommere som er uforutsigbare. Men dette blir rutine når man har vært med på det så mange år. Hver eneste høst har vært en kamp for enten opprykk eller for å unngå nedrykk. Jeg gruer meg ikke, men jeg gleder meg heller ikke. Jeg gjør alt jeg kan for å være best mulig forberedt. Ansvaret man har når man jobber som trener er mye større enn folk kan forestille seg.

- Hvordan er din fotballfilosofi?

- Vi har nedfelt et dokument om at vi ønsker å være ballbesittende og ha ballen, selv om det ikke alltid ser sånn ut, men det er utgangspunktet vårt at vi ønsker å styre kampene. Det viktigste for oss er å være gjennombruddshissige og fremoverrettet. Vi har sagt at vi skal være gode på dødball og det er en viktig del av vår kultur, det ligger der. Vi vil ikke ha ballbesittelse for ballbesittelsens skyld, men vi vil true bakrom og komme oss til motstanderens mål så fort det er lurt. Vi skal være vonde å spille mot, Det er en del av kulturen at vi skal være hardtarbeidende og tøffe, det handler om duellvilje. Man må bruke det man har så godt som mulig.

- Hvordan ser et perfekt Mjøndalen-lag ut i dine øyne?

- Det er jo også en defensiv bit. Vi jobber mye med presset vårt og at vi skal være kompakte. Vi ønsker jo å presse høyt, men når vi blir lave så er det ikke fordi vi ønsker det. Men vi vet at vi kanskje må det. For eksempel mot Bodø/Glimt borte så aksepterer vi å være lave. Et perfekt Mjøndalen-angrep kan være forskjellige måter, men å skape noe mot etablert som er vanskelig, det er tilfredsstillende. Dobling på kant, et godt innlegg og avslutning som blir scoring er tilfredsstillende, men også en overgang eller dødball er fint. Det vanskeligste er jo å score mot etablert, så de gangene vi får til det i kamp er det godt å se.

- Dere har blitt sett på som et kynisk og pragmatisk lag. Er det noe du er komfortabel med?

- Ja, jeg blir ikke fornærmet over det. Jeg kan egentlig ikke huske at jeg noen gang har vært fornærmet. Det er mange meninger om det, men det preller av. Vi har hatt en diskusjon rundt det. Før ønsket spillerne å trene og spille på en måte, så synes jeg at fotballen vår burde utvikle seg, at vi måtte håndtere flere måter å spille på. Det har blitt en aksept for det etterhvert. Vi har brukt formasjoner som et virkemiddel og nå har vi landet på 4-3-3. Vi er forsåvidt pragmatiske fortsatt, men ikke så mye som tidligere. Vi er den desidert minste klubben, det bor 8000 mennesker i Mjøndalen og vi ligger nest sist i den øverste divisjonen i Norge. Sånn sett er det bra og vi har lykkes med mye.

- Nå ser vi Glimt som det beste eksempelet der man spiller en formasjon over tid og dyrker det. Jeg har snakket mye med Ole Amund Sveen etter han kom hit, jeg er veldig nysgjerrig på hva de har gjort i Glimt. Det er ekstremt imponerende og det er med veldig mange av de samme spillerne. Vi har diskutert masse og får tunge perioder i hver sesong. Det å forandre litt og få ny energi gjennom det har løsnet en statisk knute for oss ganske ofte. Det er for eksempel lett for Glimt å bare fortsette med det samme når de vinner og vinner, men de har vært gjennom en fase frem til det skjedde, hvor man stod tøft i det. Der har ikke jeg hatt tålmodighet eller vilje til å stå gjennom det og dyrke en formasjon. På et tidspunkt må vi kanskje rendyrke noe mer for å bli gode nok til å ta steget opp til midtsjiktet i Eliteserien.

Les mer

Groruds trenertalent: - Hvis jeg hadde fått 20 millioner i fanget nå, da hadde jeg fortsatt jaktet de unge og lovende spillerne

- Hvor opptatt er du av trender i fotballen?

- Jeg har veldig lite prestisje i det jeg først har som grunntanke. Derfor ønsker jeg sterke hjelpetrenere som jeg bruker i rådgivning. Jeg er internt og eksternt søkende. Det dukker opp trender som vi synes er spennende. Mange ting i fotballen, og det har med tilgang å gjøre, noe vi benytter oss av. Vi er søkende etter nye måter å løse ting på og trene på.

- Hvor er Mjøndalen om 10-15 år om du kan drømme stort?

- En klubb som er stabilt rundt midten av Eliteserien. Når det er målet så vil man innimellom være i nedrykksstriden og kanskje også rykke ned. Det som skjer utenfor det som skjer på banen er også viktig. Å fullføre hele stadion, bygge den siste tribunen på kortsiden. Vi skal ikke snakke om å være topp tre, men vi må øke budsjettet vårt. Nå er vi på underkant av 40 millioner, for å komme opp mot 50-60, som ville gitt oss et enormt løft, så er vi avhengige av spillersalg. Vi har jobbet mye de siste årene med akademiet vårt. Syver Skaar Eriksen er tatt opp og flere kommer etter. Det er noe som kan generere salg. Får vi 10-20 millioner mer i budsjett, så er Mjøndalen-samfunnet og klubben slik at én krone her er mye mer verdt enn i for eksempel Bergen eller Drammen.

- Frivilligheten og stedet står veldig samlet, den er enormt sterk. Det er ingen som spytter inn penger for å ta ut noe. Vi er solide som klubb, men vi er nødt til å utvikle oss for å forbedre oss. Det er kanskje utopi at vi skal være i Eliteserien hvert år, det er mer sannsynlig at vi blir som Sogndal. Drømmen er kanskje å bli litt som Kristiansund har klart å etablere seg.

- Hvor viktig er resultater her og nå på den ene siden, sammenlignet med utvikling av unge spillere for fremtiden, for deg?

- Jeg som trener og person hadde ikke trivdes med å jobbe med barn og ungdom over tid. Det jeg virkelig brenner for er å vinne. Det er sånn jeg er laget. Jeg er en dårlig taper, forsåvidt også en dårlig vinner hvis jeg lar de følelsene komme frem, men jeg prøver å undertrykke begge de sidene. Jeg trigges enormt av å jobbe gjennom en uke og få eksamen og bestå den. Vinne kamper gir meg den ultimate gleden med fotball.

- Vi har brukt for få unge spillere, men det er fordi vi har for få som er gode nok. Da vi for eksempel så at Syver var god nok så dyttet vi han inn, det gikk fort. Jeg var ikke redd for å kaste han inn. Men jeg har ikke latt meg presse til å bruke en unggutt fordi han er ung, det klarer ikke jeg som trener og det er fordi jeg så gjerne vil vinne. Jeg klarer ikke å gjøre som for eksempel Stabæk gjør, å bruke for eksempel en 17-åring som i dag gir oss et lag som er ti prosent svakere enn å bruke en på 25, selv om han på 17 blir bedre om to måneder, så klarer ikke jeg å velge det. Det å stille best mulig rustet til søndag klokken 18 er det viktigste for meg.

Les mer

– Det irriterer meg at Premier League blir prioritert når vi har et godt produkt i Norge selv

- Hva ville du gjort om du hadde hatt de samme ressursene som Rosenborg eller Molde?

- Jeg ville ferdigstilt stadion og økt lønningene til alle trenerne, for de er tynne. Jeg ville oppgradert lønningene til spillerne litt. Lagt nytt kunstgress med grønne kuler. Bygget to nye kunstgressbaner her borte og oppgradert gressbanen. Jeg ville siktet høyere på rekruttering i fremtiden. Vårt prinsipp har vært rettferdig avlønning, ikke lik. Det ville jo vært mange millioner igjen, de ville jeg satt i banken og betalt ned gjeld.

- Dere har tidligere fått en del kritikk for spillerkjøpene dere har gjort mens dere har vært oppe i Eliteserien kontra OBOS-ligaen. Hva tenker du om det?

- I 2015 rykket vi sannsynligvis ned på grunn av det. Det begynte med en lystig festtale på opprykksfesten der vi ga alle spillerne som var her ny kontrakt. Det isolert sett ga nok alle som var her et virkelig løft og kraft inn mot nye sesong. Problemet var at vi hadde liten økonomi og lavt budsjett sammenlignet med alle andre. Vi var ikke forberedt på noen måte som klubb eller med materiell. Da vi rykket opp hadde vi aldri betalt en krone til en agent, det var et prinsipp vi hadde. Vi var veldig kritiske til bransjen og hadde dårlige erfaringer med en del agenter. Vi levde godt med det helt frem til vi forstod at vi ikke får tilbud om bedre spillere enn de vi har fordi agenter sender spillere til klubber der de får betalt. Jeg skal ikke si at bransjen er råtten, men det er råtne elementer i den bransjen. Det gjorde at vi ikke klarte å forsterke oss. Vi hadde veldig oversikt på OBOS, men ikke noe mer enn det. Vi kom plutselig på et marked der vi ikke hadde oversikt, mannskap eller tid til det.

- Da var vi veldig dårlig. På sommeren var vi nesten like dårlig, da hentet vi syv spillere. Noen av dem veldig gode. Pellegrino og Tokmac for eksempel. Noen av de hjalp oss, men det ble kaos med syv nye. Det året der røyk vi på spillerlogistikk. Vi føler vi lærte veldig. Vi har begynt å betale agenter hvis de gjør en jobb og jobber inn mot klubben. Da har vi fått tilgang til andre typer spillere. Vi har også en speider som jobber veldig med tallknusing. Vi bruker teknologi og har et helt annet kartotek og en annen oversikt nå. Det er mye mer strukturert. Vi definerer behov og typer. Vi er nødt til å se spillere live. Jeg er sikker på at vi har blitt mye bedre på dette.

- Hvor langt strekker dine egne ambisjoner seg?

- Til Mjøndalen. Jeg har veldig store ambisjoner for klubben, og dermed egne vegne. Du kommer aldri til å høre meg si at jeg drømmer om å trene den eller den klubben. Den dagen klubben sier at de vil prøve noe nytt så kommer jeg til å finne en ny klubb, for det er fotballtrener jeg liker å være. Da vil jeg søke meg så høyt som mulig på nivå. Men jeg sier ikke at jeg vil trene i dansk superliga om tre år for eksempel, selv om jeg ikke er fremmed for et eventyr i for eksempel engelsk fotball på et eller annet nivå.

- Føler du at Mjøndalen er veldig altoppslukende for deg?

- Jeg kan nesten ikke huske sist jeg fikk tilbud om en ny jobb. Det tror jeg er fordi folk assosierer meg veldig med Mjøndalen. Det er altoppslukende, særlig til min forlovedes store bekymring. Jeg har minimal kontakt med kamerater utenfor fotballen. Jeg har masse gode venner som jeg treffer en gang eller to i året og da er det god stemning som det alltid er med guttegjenger, men ellers er jeg dårlig til å dyrke det. Jeg er veldig familiekjær, så jeg er tett med dem. Veldig mye annet blir en saneringspost. Jeg er her rundt åttetiden om morgenen og ofte ikke hjemme før 21-22, kanskje ikke før midnatt noen ganger. Jeg lever her (på stadion) også sover jeg der borte bak mål, også kommer jeg hit igjen. Det er jeg veldig komfortabel med, jeg trives godt med å ha det sånn. Jeg har en bil som står i garasjen og den kan det gå flere uker mellom hver gang jeg bruker. Det er en el-bil, nå var den nylig nesten tom for strøm og jeg hadde ikke brukt den på lenge, så jeg måtte kjøre den bort for å lade også tilbake. Jeg har ikke noe ordentlig liv egentlig utenom dette.

- Du er trolig den eneste topptreneren som faktisk bor på stadion. Har du oppdaget noen fordeler eller ulemper ved det?

- Fordelen er åpenbar, det er kort vei til jobb. Det er fantastisk deilig å slippe å kjøre den halvtimen jeg hadde før. Så har man full oversikt. Jeg kan se alt av kamper og treninger nedover på lagene, noe jeg stort sett også gjør. Jeg får full oversikt og ser hvem som driver med egentrening.

- Ulempen er litt flåsete sagt, men det er kort vei når det er feiring av seier. Det blir mye rydding på søndagsmorgenen når det er seier på en lørdag. Noen ganger har det vært veldig mye å gjøre, da har jeg tenkt at dette er siste gangen.

- Du er kjent for å være ærlig innad i klubben, men også utad i intervjuer og andre settinger. Mener du at det kan ha straffet seg noen ganger?

- Ja, det kan det. Det har det nok også enkelte ganger. Jeg har valgt en måte å opptre på utad. Jeg har blitt preget av kulturen i bygda, men kulturen i klubben har nok i større grad blitt preget av hvordan jeg har uttalt meg. Klubben skal være ærlig og aldri lyve. Vi får heller si at det kan jeg ikke si noe om. Åpenhet, ærlighet og lojalitet er veldig viktig for oss. Når jeg får spørsmål som kan være ubehagelig å svare på så er det ikke det for meg. Jeg svarer ærlig, bortsett fra når det gjelder å kritisere andre utad. Det tar vi internt. Jeg kommer aldri til å kritisere en spiller i pressen. Hvis jeg var ute etter en annen jobb i en annen klubb eller forbund så kunne jeg nok helt klart uttalt meg mindre ærlig noen ganger. Mer politisk korrekt.

- Vi er hardtarbeidende, men vi blander det med å ha det gøy. Jeg gjør ting som ingen andre trenere i verden ville gjort på øverste nivå. Vi har brukt sosiale medier bevisst for å bygge og skape profiler. For å løfte spillere frem har vi uttalt oss på kanten noen ganger. Noen har nok sett på oss og meg som useriøse noen ganger, det er jeg ganske sikker på. Det gjør nok at noen styreledere har tenkt at dette ikke er en trener som passer for oss, men det driter jeg i. Det bryr jeg meg ikke om i det hele tatt, det er her jeg har fokuset mitt og vil jobbe. Jeg elsker vår kultur og synes den er fantastisk. Christian Gauseth, som er kaptein, er helt lik som meg. Og vi har våre fighter i pressen, noe som er veldig uvanlig. Man vil jo aldri på noe toppnivå i noe land finne et forhold slik en trener og kaptein har, slik det vi har. Dette er slik vi synes er artig og en del av kulturen vår. For å oppsummere så er nok svaret mitt på spørsmålet et ja på det, som jeg gir fullstendig blaffen i det.

- Ser du for deg at Christian Gauseth kan bli en god trener?

- Hvis Christian setter seg et mål om noe, så kommer han til å lykkes. Han er flink, smart, strategisk, passe sleip og passe egoistisk. Han vil lykkes med det han ønsker. Vi vil jo beholde Gauseth i klubben på et eller annet nivå når han er ferdig som spiller. Hvilken retning han ønsker å gå tror jeg ikke han er sikker på selv heller. Han er nok hakket modigere enn meg. Min frykt for å tape er forholdsvis stor selv om jeg ikke er feig i så måte, men kanskje han kunne senket skuldrene litt mer enn meg.

- Du hadde et tett bånd og samarbeid til Kenneth Karlsen. Hvor vondt var det da han ga seg som daglig leder?

- Det var en lang prosess og noe jeg fryktet. Han hadde begynt å hinte til det. Jeg forsøkte å lette hverdagen hans så godt jeg kunne og overtale han. Jeg gjorde alt jeg kunne for at han skulle fortsette. Den sommeren før han ga seg så hadde jeg respekt for hans beslutning og da maste jeg ikke mer på han. Det kom ikke som noe sjokk, men det var stusselig og rart. Vi fikk tak i André Nevstad og det gikk overraskende greit. Jeg er veldig fornøyd med han, men det var rart at det satt en annen mann på kontoret til Kenneth. Men så lenge jeg er edru så er jeg ikke veldig sentimental. Jeg kan være det når jeg er full, men det gikk bra.

- Dere fikk mye oppmerksomhet med serien «Alle gutta».Ville du gjort det samme i dag?

- Ja. Det var et fantstisk klubb-byggingsprosjekt. Jeg får ukentlig tilbakemeldinger og spørsmål om serien. Om det blir noen ny sesong. Vi økte supportersalget fra 75 000 kroner til over én million. Interessen over hele landet var kjempestor. Serien ble fin og TV 2 gjorde det på en fin måte. Det er kanskje to-tre situasjoner der jeg ville oppført meg annerledes, men det får vi bare stå for. Klubben ble presentert på en fin måte, selv om ikke jeg personlig ble det. Seertallene ble veldig gode, men problemet var at TV 2 mistet rettighetene til norsk fotball akkurat etter den sesongen, hvis ikke kunne det blitt en føljetong der.

- Føler du at Mads Hansen har litt å takke deg og Mjøndalen for den karrieren han har fått i dag?

- Nei, jeg vil ikke gå så langt. Mads er sin egen lykkes smed og den jobben gjør han meget godt, men at han hadde kommet dit han er i dag uten Mjøndalen, det tviler jeg kanskje på. Så til en viss grad, men han har vært veldig strategisk flink og smart, som Mads er, til å komme dit han er nå. Det er klart mest hans egen fortjeneste selv om han fikk muligheten til å bli litt profilert her, først som spiller og etter det som en profil. Det var nå en gang i Mjøndalen det skjedde for Mads.

- Over til noe helt annet. Hva synes du egentlig om den norske dommerstanden?

- Jeg skulle ønske det ble lagt litt mer vekt på spillererfaring. Slik det er nå er det vanskelig fordi de må vel gi seg når de er 44 år eller noe rundt der. Når du er på ditt beste så må du gi deg. Fotballforståelse, sunn fornuft og erfaring som spiller er tre veldig viktige ingredienser som jeg føler nå blir litt ignorert. Vi har vært frustrerte veldig ofte. Særlig når vi har vært i OBOS. Det er en prøvearena for å bli eliteseriedommer. De virker veldig uferdige og veldig unge. Jeg synes det er rart at det skal bli så mange feil. Vi opplevde det her med en dommer som åpenbart ikke var klar for den jobben han fikk her mot Vålerenga. Det som skjedde der var for oss en katastrofe. Vi ble frarøvet og det har skjedd med mange klubber. Det er så rart at man skal gjøre så mange og store feil. Jeg tror grunnen til at det skjer mange feil er at man blir presset til å gjøre en rask beslutning. Hvis det oppstår en situasjon så må man kunne få lov til tenke seg om og snakke med linjedommer og fjerdedommer for å få en riktig beslutning.

- Jeg er fullstendig klar over at ingen av dem er korrupte, men jeg synes de blir plassert i situasjoner der de ikke har forutsetninger til å håndtere det som skjer. Ofte har de ikke spillererfaring. Når du ikke kan dømme lenger når du er 44 år så er du nødt til å begynne tidlig. Det betyr at du er enten skadet eller ikke god nok til å spille på noe nivå, da begynner du å dømme. Jeg tror noen av de i Obos er i starten av 20-årene. Det synes jeg er galt. Det sa jeg også til dommeren her etter disse straffesituasjonene. Er han klar over det ansvaret han har, spør jeg meg. Vi har 40 millioner kroner i budsjett, vi har mange ansatte og et helt lokalsamfunn som synes dette er så viktig. Er de det ansvaret bevisst at de tar beslutninger som påvirker alle disse. Det lurer jeg på noen ganger. Jeg synes de tar så lett på det.

- For oss er det jobben og vår videre eksistens i fotballen som står på spill. Vi opplever en forferdelig arroganse noen ganger. Jeg har tidligere sagt at jeg forventer at dommeren drar hjem og ser kampen og sender en beklagelse på mail. Det har aldri skjedd, men om jeg hadde fått det så hadde jeg akseptert det. Et annet eksempel er jo den handsen som Rosenborg fikk straffe mot seg mot Viking. Jeg opplever at dommerne er de fire eneste noen ganger som ikke ser situasjoner. At ikke linjemann, dommer eller fjerdedommer ser det i fellesskap synes jeg er utrolig rart.

- Norge har mange unge talenter på vei opp rundt om i Europa og her til lands. Hva tenker du om bredden av talenter som produseres nå?

- Jeg har aldri sett så mange før. Det har blitt jobbet ufattelig bra rundt om i klubbene og med hjelp av NFF. Akademi-klassifiseringen er den siste kronen på verket, anleggene har blitt bedre, klubbene er mer proffe og det er flere flinke trenere. Det er helt fantastisk å se disse unge talentene som er på vei frem. De som virkelig vil kommer seg frem.

- Du har sett Martin Ødegaard på nært hold opp igjennom årene da han har trent med dere her i Mjøndalen i perioder. Hvordan rangerer du det nivået han er på?

- Alle gode spillere kommer fra et sted og veldig ofte et lite sted. At han har blitt så god er på grunn av en far som drev med fotball og ga Martin dette veldig tidlig. Faren ønsket å hjelpe Martin enormt mye til å bli god. Martin hadde en indre motivasjon som gjorde at det ikke ble noe mas fra Hans-Erik, men heller noe han selv ønsket veldig sterkt. Så hadde han gener i tillegg. Da han ble litt eldre kombinerte han dette med en voldsom lidenskap og treningsiver. Talent er aldri nok, det holder aldri alene. Hvis man både har et ekstremt talent og en enorm lidenskap og treningsvilje, det er da man kan ende opp i Real Madrid.

- Hvor ofte har du sett hele den pakken?

- Ikke på den måten han hadde det. Det var ubehagelig å se at han var så god med ballen og i valgene sine i forhold til våre spillere da han var veldig ung, bare 14-15 år. Når vi hadde trent i halvannen time så holdt han og faren på én time til etterpå med terping. Da var det ikke bare lek og tull og tøys. Det var mottak og avslutning gang på gang med ekstrem konsentrasjon. Det var ekstremt imponerende. Da våre gutter gikk i dusjen og dro hjem, så stod de fortsatt igjen.

- Det var ingen av dine spillere som hang seg på?

- Nei, jeg oppmuntret dem til det, men på den tiden var det for få av våre spillere som hadde den lidenskapen. Det var derfor vi spilte i OBOS da og derfor han endte opp der han gjorde.

- Om du hadde fått jobben som toppfotballsjef i morgen, hvilke grep ville du ha gjort?

- Jeg ville frontet at det er andre ting i fotballen som er viktig i tillegg til alt det offensive som vi har blitt gode på. Det å verdsette en god forsvarsspiller, den defensive fotballhjernen som jeg var som spiller. Jeg elsket for eksempel Ulrik Arneberg, som vi hadde her før. Når han fikk en ball så rappet han ballen opp på tribunen i stedet for å prøve på noe fikst. Da sa han bare «beklager, men dette er måten jeg spiller på». Nå sier ikke jeg at han er den ultimate fotballspilleren, men å kunne kombinere det med frispilling og alt dette. Det handler også om å verne om ballen og vinne den når man ikke har den. Jeg tror jeg ville tatt tak i dette for å få frem den midtstopperen som får laget sitt til å vinne kamper. Jeg føler at unge spillere mangler det litt. Unge midtstoppere er mest opptatt av frispilling for at de offensive spillerne i banen skal få muligheter til å skape sjanser. Jeg ville satt mer pris på de som synes det er viktig å vinne en duell.

For å sikre kvalikplassen i Eliteserien må Mjøndalen altså vinne siste kamp mot Aalesund, samtidig som at VIF slår Start, og det må skje med et visst antall mål.

Dramatikken kan du følge i Nettavisens livesenter tirsdag.

Likte du dette intervjuet? Her finner du flere utgaver av Taktikkpraten.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken