Dermed begynner det å spøke for Mjøndalen sjanse til å overleve i Eliteserien. Med fire kamper igjen er det fire poeng opp til naborival Strømsgodset på kvalifiseringsplassen og fem poeng opp til Start på trygg grunn.

– Det er ekstremt bittert. Vi spiller en bra kamp, vi vasker opp sjanse etter sjanse. I annenomgangen er de knapt over midten. Denne er seig å svelge, sa en fortvilet Christian Gauseth til Eurosport etter kampen.

– Jeg skjønner Gauseths frustrasjon. De fortjente tre poeng, kvitterte Emil Bohinen.

Mjøndalen møter Haugesund, Start, Rosenborg og Aalesund i sine fire siste kamper. Stabæk farer fortsatt midt på tabellen med sine 34 poeng.

– Burde ikke scoret

Det var ikke engang spilt et minutt da Bohinen ga gjestene fra Bærum ledelsen. 21-åringen lurte bort Mjøndalens Isaac Twum med en frekk skuddfinte før han banket ballen inn i nærmeste hjørne bak en utspilt Sosha Makani.

På tross av den tidlige borteledelsen tok Mjøndalen over initiativet i kampen etter ledelsen.

– Kanskje vi ikke burde scoret. Vi spiller «ræva» etter at vi scorer og legger oss bakpå. Fortsetter vi slik, så vinner Mjøndalen. Utrolig skuffende, sa Bohinen i pausen.

Bruntrøyene ropte på straffe midtveis i 1. omgang, men dommer Sigurd Smehus Kringstad vinket spillet videre.

Det så ut å bli enda mørkere for vertene da Twum ble liggende nede for telling etter en duell, men ghaneseren kom seg på beina.

Livsviktig Start-oppgjør

Marcus Antonsson kunne doblet ledelsen da han kom alene med Makani like før pause, men svensken rotet bort ballen og dermed også sjansen til å sette inn sitt første mål for Stabæk.

Nevnte Twum ble tatt av i pausen sammen med Martin Rønning Ovenstad. Inn kom unggutten Erik Stavås Skistad og toppscorer Shuaibu Ibrahim.

Ole Amund Sveen var nære utligning da han fosset framover mot Stabæk-buret, men skuddet ble avverget av Sandvik.

På tross av en ærlig sluttspurt fra Vegard Hansens menn ble det aldri flere mål. Mjøndalen reiser til Haugesund i midtukens runde før de tar imot Start til et livsviktig bunnoppgjør neste helg. Stabæk tar imot Vålerenga.

(©NTB)