Mjøndalen og Bodø/Glimt vartet opp med ellevill nimålsthriller

SCORET TO: Bodø/Glimts Geir André Herrem.

SCORET TO: Bodø/Glimts Geir André Herrem. Foto: Tore Meek (NTB scanpix)

Drama i Eliteserien.

06.04.19 20:21

MJØNDALEN - BODØ/GLIMT 4-5:

Mjøndalen ble av mange tippet som en het nedrykkskandidat i årets utgave av Eliteserien. Lørdag var imidlertid laget med på å lage en skikkelig fotballfest.

I seriepremieren ble det tap borte for Vålerenga og lørdag ble det målfest i møte med Bodø/Glimt. Gjestene tok først ledelsen 2-0, men Mjøndalen slo tilbake og ledet med 3-2 etter scoringer av Tony Brochmann, Sondre Solholm Johansen og William Sell.

- Episk fotballkamp

Det så ut til at vertene var på vei mot sine tre første poeng etter opprykket i fjor, men Glimts Geir André Herrem ville det annerledes. Spissen vartet opp med to scoringer i løpet av de siste 20 minuttene og sørget for at kampen igjen tok en ny vending.

- Det er helt utrolig. En episk fotballkamp, sa Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre da Herrem sendte Glimt i ledelsen med 4-3 rundt kvarteret før slutt.

Dramaet var ikke over. Det ble lagt til mye tid og seks minutter på overtid headet Alfred Scriven inn 4-4 for Mjøndalen. Bodø/Glimt spilte på dette tidspunktet med utespiller Vegard Leikvoll Moberg i mål, etter at Ricardo Friedrich hadde blitt skadet.

- Det aller, aller jæveligste

Ti minutter på overtid falt avgjørelsen da Håkon Evjen satte inn 5-4 til gjestene.

Resultatet betyr at Mjøndalen blir stående med null poeng etter to kamper, mens Bodø/Glimt har full pott. De slo Rosenborg i første serierunde.

- Jeg har aldri vært med på noe lignende, men det viser at det er god underholdning i norsk fotball, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til Eurosport.

MIF-sjef Vegard Hansen la ikke skjul på at han var knust.

- Det er det verste tapet vi har opplevd noen gang. Verre enn dette går det ikke an å få det, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Eurosport.

SKUFFET: Mjøndalen-trener Vegard Hansen. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

- For meg var det smertefullt. Det å tape er aldri gøy, og dette er verre enn det meste annet. Det er det aller, aller jæveligste i hele verden da de scorer på det langskuddet i sluttsekundene, sier Mjøndalen-sjefen videre.

To straffer

20 minutter var spilt da gjestene tok ledelsen. Marius Lode spilte opp til Morten Konradsen i mellomrommet. Han forsøkte å finne Geir André Herrem, men pasningen ble brutt og Konradsen fikk ballen tilbake. Den klinket han ned i venstre hjørne.

Ledelsen ble doblet etter 36 minutter da Bodø/Glimt fikk straffe. Fredrik Brustad feltet noe klønete Fredrik Bjørkan på vei inn i 16-metersfeltet. Vegard Leikvoll Moberg var trygg fra elleve meter og sendte ballen i nettet bak Julian Faye Lund.

Rett før pause slo Mjøndalen tilbake. Også denne gangen kom målet fra krittmerket. Tony Brochmann satte ballen høyt til venstre og sørget for reduseringen. Det var Olivier Occean som skaffet straffen da han ble dyttet over ende av Marius Lode.

Snudde kampen

Kort tid etter pause kom utligningen. Dødballekspert Joackim Solberg Olsen slo en corner og i feltet raget stopper Sondre Solholm Johansen høyest og stanget inn 2-2.

I det 58. minutt lå ballen i mål igjen, etter at Occean hadde flikket den i nettet etter et skudd fra Olsen Solberg, men veteranspissen var marginalt i offside.

Rett etter skulle det likevel lykkes for hjemmelaget. Solberg Olsen slo en ny corner og denne gangen var det William Sell som fikk hodet på ballen og styrte den i mål.

To av Herrem

Mjøndalen hadde snudd kampen til ellevill jubel fra hjemmefansen.

20 minutter før slutt slo Bodø/Glimt tilbake. Gjestene fikk frispark på rundt 20 meter og Philip Zinckernagel sendte ballen i tverrliggeren. På returen var Herrem våken. Han kom først på kula og satte den forbi en utmanøvrert Faye Lund i MIF-målet.

Fem minutter senere var den samme Herrem på farten igjen. Han ble spilt gjennom og satte ballen i mål fra spiss vinkel. Mjøndalen-spillerne mente åpenbart at ballen ikke var over streken, men TV-bildene viste at det var riktig å godkjenne målet.

Overtidsdrama

På overtid pådro Bodø-keeper Ricardo Friedrich seg en skade og måtte av banen på båre. Siden gjestene hadde brukt alle sine bytter var det Vegard Leikvoll Moberg som måtte vokte målet de siste minuttene av oppgjøret.

På grunn av skaden ble det lagt til mye tid i Mjøndalen.

Seks minutter på overtid headet Alfred Scriven inn 4-4. Det hele var likevel ikke avgjort. Ti minutter på overtid sikret Håkon Evjen seieren for bortelaget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.