Gå til sidens hovedinnhold

Mjøndalen slo Vålerenga - klare for Eliteserien 2020

Vegard Hansens mannskap stod for en av nedrykksdramaets virkelige prestasjoner ved å sikre seg plass i den norske toppdivisjonen også neste sesong.

MJØNDALEN - VÅLERENGA 1-0

Det ble et ellevilt drama på Consto Arena der Mjøndalen kriget for fornyet plass i sesongens siste kamp mot Vålerenga. Det skulle bli et voldsomt drama der Vegard Hansens menn kriget seg til 1-0-seier.

Fredrik Brustad ble bruntrøyenes store helt da han scoret i den andre omgangen. Mjøndalen startet oppgjøret med å ligge på nedrykksplass, men kan nå smile for plass i Eliteserien også neste sesong.

De ender nemlig på 30 poeng, det samme som tre andre lag, men målforskjellen gjør at Mjøndalen får fornyet plass. Tromsø rykker ned med for dårlig målforskjell, mens det er Lillestrøm som skal spille mot Start i kvaliken.

Ranheim endte helt sist i Eliteserien etter å ha tapt serieavslutningen mot Rosenborg 2-3.

- Det er så deilig og så stort. Det finnes ikke noe bedre enn det her. Det er den beste kvelden i mitt liv, sier Joackim Olsen Solberg til Eurosport.

Les også

Slik endte Eliteserien 2019

- Kan være de får en telefon

Før kampen var det flere som noterte seg at Mjøndalen maktet å bruke veldig lang tid før de fikk kampen i gang på Consto Arena. De hadde bestemt seg for å hedre avtroppende daglig leder Kenneth Karlsen, samt ta et lagbilde.

I tillegg til dette, mante de også supporterne til kamp ved å kjøre en lagsamling for Mjøndalen-supporterne. I Fotball Direkte-studioet til Eurosport var det flere av ekspertene som synes det virket mistenksomt.

- Sånne knep pleier å lønne seg. De er nesten tre minutter på overtid. Bluss er ingen unnskyldning her, poengterte Bernt Hulsker, mens flere av kampene i Eliteserien ble sparket i gang.

De fikk omsider sparket i gang oppgjøret på Consto Arena, men da hadde flere av de andre nedrykkskandidatene allerede spilt de første par minuttene av sine kamper.

Spørsmålet var om de hadde gjort dette bevisst, eller om det rett og slett var tilfeldig da dette var siste hjemmekamp for sesongen. I Eurosports studio var Joacim Jonsson veldig tydelig:

- Vegard Hansen er den typen, det er klart dette er bevisst, sa Jonsson, mens lagene omsider begynte å stille opp ute på gressteppet på Nedre Eiker. Bengt Eriksen var klar på at dette fort kan få etterspill:

- Det kan være de får en telefon fra NFF, sa Eriksen fra sin plass i Eurosport sitt studio. Det virker uansett som om forsøket, enten med overlegg eller ikke, blir lite utslagsgivende.

Her er alt fra den siste serierunden:

Les også: Tromsø rykket ned etter snøkaos

Les også: Lillestrøm må ut i kvalifisering

Les også: Tordner mot NFFs avgjørelse: - En sportslig skandale

Les også: Odd fikk medaljedrømmen knust av Haugesund

Les også: Kamp stoppet i Eliteseriens siste runde: - Er nesten ikke til å tro

Kamptidspunkter

Oppgjøret i Tromsø ble nemlig stoppet i flere minutter da man måtte måke banen underveis i førsteomgangen mellom Tromsø og Stabæk. Det gjorde at flere av kampene i Eliteserien ble utsatt til andre omgang.

Ved flere anledninger slet spillerne med å holde seg på beina i løpet av oppgjøret, som til slutt sendte Tromsø ned til OBOS-ligaen, hvilket gjorde flere av ekspertene i studio ristet på hodet:

- Det er tilfeldighetens kamp, det er fryktelig glatt. Når spillerne skal snu så må de ut i U-sving. De klarer ikke få fotfeste, sa Bengt Eriksen fra sin studioplass hos Eurosport.

Les også

Odd og Ranheim reagerer kraftig på NFFs avgjørelse

Også Jesper Mathisen var kritisk hos TV 2s FotballXtra, spesielt da det kunne ha blitt avverget når man skulle sette opp terminlisten for sesongen som kulminerte den første søndagen i advent.

Det stoppede oppgjøret i Nord-Norge skulle ha gjort at flere av oppgjørene skulle ha startet 19:10. Samtidig som NFF kom med meldingen ble kampen mellom Haugesund og Odd satt igang til normal tid. Det kunne fort ha betydning i medalje- og nedrykkskampen, da Rosenborgs kamp ble holdt igjen på grunn av at Ranheim var involvert i nedrykksstriden.

Det fikk flere fotballedere i Norge til å reagere. Spesielt Frank Lidahl i Ranheim, som til slutt rykket ned, og Einar Håndlykken i Odd, som kjempet om medalje mot Rosenborg, var sterkt kritiske på sosiale medier.

Konklusjonen i Eliteserien 2020 ble uansett at Mjøndalens 1-0-seier gir dem fornyet kontrakt i den øverste divisjon.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken