RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MLS-spiller står fram som homofil


Det er i disse dager Pride-markeringer over hele verden. Fotballspilleren Collin Martin i Minnesota United sto fredag fram som den i øyeblikket eneste åpent homofile spiller i de fem største nordamerikanske proffligaene. Foto: Andres Kudacki, AP / NTB scanpix
Det er i disse dager Pride-markeringer over hele verden. Fotballspilleren Collin Martin i Minnesota United sto fredag fram som den i øyeblikket eneste åpent homofile spiller i de fem største nordamerikanske proffligaene. Foto: Andres Kudacki, AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Collin Martin, midtbanespiller i MLS-laget Minnesota United, sto fredag fram som homofil. Det gjorde 23-åringen på sosiale medier innhyllet i et regnbueflagg.

– I dag har mitt lag sin Pride-kveld. Det blir en viktig kveld for meg, for jeg forteller for første gang offentlig at jeg er en åpent homofil spiller i Major League Soccer, tvitret Martin med bildet og emneknaggen #soccerforall.

Det melder ligaen på sitt nettsted.

– Jeg har for mange år siden stått fram som homofil for familie og venner, og det gjelder også mine lagkamerater. Jeg har spilt i MLS i seks sesonger, fire med DC United og to med Minnesota United. I dag er jeg stolt over at hele troppen og ledelsen i Minnesota vet at jeg er homofil, fortsetter han.

Han sier at han bare har hatt positive reaksjoner fra folk i MLS, og at det har gjort det enklere å stå fram offentlig.

Ber andre stå fram

– I lys av min erfaring som profesjonell idrettsutøver vil jeg oppfordre andre som driver med profesjonell idrett til å stå fram i tillit til at idretten helhjertet vil ta imot dem, legger han til.

Ifølge lokalavisen Star Tribune er han i øyeblikket den eneste åpent homofile spiller i de fem store proffligaene i Nord-Amerika (NFL, NBA, MLB, NHL og MLS).

Fotballen har slitt med å få spillere til å stå fram som homofile, men Rogers er ikke den første i MLS. Robbie Rogers (tidligere Los Angeles Galaxy) og dommeren Matthew Nelson har gjort det før ham.

Støtteerklæringer

Det tok ikke lang tid før støtteerklæringene strømmet inn. Lagkameratene Christian Ramirez og Eric Miller var blant de aller første.

– Vi beundrer Collins mot, og er stolte av ham og av støtten han får fra fotballfellesskapet, sa MLS-sjef Don Garber i en uttalelse.

Martin la ut sin melding noen timer før Minnesota United møtte FC Dallas i en MLS-kamp der klubben skulle feire inkludering og mangfold, en av flere Pride-markeringer for MLS-klubber denne uken.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere