*Nettavisen* Sport.

MLS vil kickstarte sesongen igjen med turnering i Orlando

 

Ronny Deila og hans New York City kan komme i gang igjen med sesongen i en turnering i Orlando i juli. Her er Deila med kaptein Alexander Ring etter en mesterligakamp i februar. Foto: Kathy Willens, AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Den nordamerikanske fotballserien MLS har lagt fram planer om å starte opp sesongen igjen med en turnering i Orlando for samtlige klubber.

Ligaen vil ha gruppespill med tre grupper à seks lag og en med åtte lag i ESPNs anlegg i tilknytning til Disney World. De to beste i hver gruppe går så videre til utslagsrunder med kvartfinaler, semifinaler og finale.

Det melder både ESPN og The Athletic. Ligaen har informert klubbene om planen, som omfatter smittevernprotokoll for trening og kamper. Fortsatt gjenstår forhandlinger mellom MLS-ledelsen og spillerforeningen om detaljer.

Kampene skal spilles uten tilskuere.

Også basketballserien NBA vurderer å bruke anlegget i Florida til å komme i gang igjen etter viruspandemien. Delstatsguvernør Ron DeSantis har ønsket idrettsligaer velkommen etter å ha lettet på smitteverntiltakene.

MLS-planen medfører at lagene vil samles i Orlando i midten av juni og starte oppkjøring til kamper i juli. Hvert lag får minst fem gruppekamper som vil telle i ligaens seriespill dersom den ordinære sesongen kan fullføres.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag