Meek går nemlig kamp hos den franske kamporganisasjonen Ares lørdag. Stevnet skal Nettavisen vise.

Sist gang Meek gikk kamp var i februar 2020, da hos den verdenskjente MMA-organisasjonen UFC. Etter tre strake tap i UFC fikk til slutt Meek beskjed om at han ikke lenger skulle satses på i verdens mest kjente kamporganisasjon.

Likevel mener Meek at han er en av verdens beste, til tross for at nivået hos Ares er noe helt annet enn UFC, og selv om han ikke har gått en MMA-kamp på nesten to år.

– Jeg vet akkurat hvor god jeg er. Jeg har trent med mange av de beste i verden. Når jeg har en god dag, så er jeg en av verdens beste. Det kan man si hva man vil om, men jeg vet det, har han sagt til VG i forkant av dette oppgjøret.

Stevnet vises på Direktesport.no og er tilgjengelig for alle som har et abonnement med Nettavisen Pluss eller en annen Amedia-avis.

Nettavisen Pluss: Få tilgang her!

LIVE lørdag: Se Emil Meeks comeback mot Louis Glisman

- Må være skjerpa

MMA-utøver Marthin Hamlet, som tapte PFL-finalen tidligere i år, mener Meek er en bedre fighter enn motstander Louis Glismann, men at det slettes ikke er noe «walk in the park».

- Jeg ser Emil som en bedre utøver og fighter, men kampen kommer til å bli veldig tøff. Han møter en up-and-coming fighter som er i dytten, så Emil må virkelig være 100 prosent skjerpa, sier Hamlet til Nettavisen.

De har ikke trent noe særlig sammen opp til denne kampen, siden Hamlet har vært i USA og gått kamper store deler av denne høsten. Han følger likevel med på sin landsmann.

- Jeg vet at Emil har lagt ned mye arbeid siden han gikk den forrige kampen, men det er jo lenge siden. Han har jo ikke konkurrert på nesten to år, og det kommer man seg ikke unna, sier han og fortsetter:

- Erfaringsmessig har jeg vært både rusten og nervøs når jeg har hatt lange pause. Det blir utfordringen til Emil, for han har jo vært lenge borte. Jeg forventer at han går ut og styrer kampen, men han må passe seg.

Les også: Marthin Hamlet tapte kampen om én million dollar

- Soleklart mest erfaring

Hamlet har ikke all verden av kunnskap om danske Glismann, men vet at han trener med flere solide MMA-utøvere.

- Han er på vei opp og frem og har gode treningspartnere, men han har jo ikke den samme erfaringen som Emil, som har gått i UFC og møtt noen av de beste i verden. Det er ingen tvil om at Emil har soleklart mest erfaring.

Den franske organisasjonen er ikke noe Hamlet drar veldig kjennskap på.

- Den er ganske ukjent for meg, men det veldig gode utøvere som er med i den. Dersom Emil vinner er det et stort steg nærmere UFC og andre organisasjoner som Bellator og PFL.

- Tror du han kan komme tilbake til UFC, selv om han har tapt tre strake kamper der?

- Så absolutt. Emil har jo faktoren UFC liker. Det er sånne kamper som han tar nå som han må gjennom og vinne for å komme tilbake. Dette er ingen enkel kamp for Emil, og selv om det ikke er UFC, er motstanden veldig tøff. Emil bør og skal slå han. Jeg er veldig spent og nervøs på Emil sine vegne.

- Er og skal være favoritt

Stian Berglund er en annen som har fulgt Meek tett de siste årene. Han mener nordmannen er og skal være favoritt.

- Han er langt mer erfaren, og har møtt veldig mye bedre motstand. Han gikk jo tre runder mot UFC-mester Kamaru Usman uten å bli avsluttet. Glismann er en meget god grappler og har lang erfaring fra japansk ju jitsu. Men han er farlig på bakken, advarer Berglund.

- Emil er ganske sikkert bedre stående og en bedre striker. Her kan han antagelig unngå å bli tatt ned og kontrollere på bena med strikingen sin. Kampen ligner litt på Palhares-kampen i matchup (som Meek vant). Jeg tror Emil bør etablere slagkraften og stole på kraften sin. Da vil dansken måtte skyte takedowns fra avstand og Emil vil ha en god sjanse til å knocke han ut, sier han.

Han mener danskens mulighet ligger i en submission, men:

- Det ser ikke veldig sannsynlig ut. Spenningen er selvsagt at det er to år siden vi så Emil i kamp og sånn sett er litt usikker på kampformen hans.

Treningspartner: - Emil har utviklet seg mye den siste tiden

MMA-utøver Kenneth Bergh kjenner Meek svært godt. Han mener lagkameraten og sparringspartneren har utviklet seg mye den siste tiden og i forberedelsene på alle områder.

- Jeg tror dette er en kamp hvor Emil vil få bruk for hele repertoaret sitt da han møter en dyktig og komplett utøver. Nøklene til seier føler jeg ligger i å være først ute og ta initiativ, både i det stående og med nedtagningene sine. Emil er godt vant med at motstanderne hans prøver å ta han ned og er dyktig på å håndtere det, jeg tror ikke denne matchen blir et unntak og jeg skulle derfor likt å se Emil bruke sin solide offensive bryting til å snu matchbildet og ta kontroll tidlig, sier han og fortsetter:

- Begge er fysiske, tøffe, viljesterke og komplette utøvere som har møtt tøff motstand og er vant til å jobbe hardt i matchene sine. Det tror jeg er oppskriften på en beintøff match i kveld med masse spenning og Emil som seierherre på slutten.