Gå til sidens hovedinnhold

- Moa blir et andrevalg

Men Bundesliga-eksperten råder nordmannen til å prøve et klubbskifte.

De tyske avisene Kicker og Bild-Zeitung hevdet mandag kveld at Hannover-spiss Mohammed Abdellaoue (27) skal være ønsket av Bundesliga-kollega Stuttgart.

Ifølge Kicker er «Moa» enig med klubben om en overgang, og det eneste som gjenstår, er at klubbene kommer til enighet om pris. Overgangssummen er ventet å ligge på 30 millioner kroner (4 millioner euro).

Tror Moa blir andrevalg
Vebjørn Buen kommenterer Bundesligaen for Eurosport. Han tror Moa får knallhard konkurranse om han velger å dra til Stuttgart.

- I Stuttgart er Vedad Ibisevic et klart førstevalg, og de har spilt med kun én spiss denne sesongen. Det er ikke tvil om at Ibisevic er først i rekka i Stuttgart, sier Buen til Nettavisen.

28 år gamle Ibisevic scoret 15 mål for Stuttgart denne sesongen, og beskrives som en hodesterk og god boksspiller. Bosnieren har tidligere spilt for klubber som PSG og Hoffenheim.

- Synes du Ibisevic er klart bedre enn Moa?

- Han er et par hakk bedre enn Moa. Han har lang erfaring fra Bundesligaen, var toppscorer i Hoffenheim og har nok et par flere strenger å spille på, tror Buen.

- Hva er ditt råd til Moa?

- Jeg synes han bør ta sjansen og prøve seg. I Hannover ser det ikke ut som det går noen vei, og han er mye på benken. Kanskje et klubbskifte kan være bra for ham, sier Eurosport-kommentatoren.

- Har nok en plan
Til tross for hard konkurranse fra Ibisevic, tror den norske Bundesliga-eksperten at Moa er lysten på en overgang.

- Det er ikke så mange konkurrenter til spissplassen i Stuttgart, han må kun slå Ibesvic. I Hannover er det flere som har mulighet til å være spiss. Der kjemper han med for eksempel Mame Biram Diof og Didier Konan Ya, som begge har vært gode. Kanskje han har det i bakhodet, og han har vel en plan med det han tenker å gjøre. Kanskje han har snakket med treneren og fått beskjed om at de skal bruke to spisser neste sesong, det vet jeg ikke, sier Buen.

- I Bundesligaen ble Stuttgart nummer tolv, mens Hannover endte på niendeplass. Er dette et eventuelt steg ned for Moa?

- Det er vanskelig å svare på, men jeg tror han holder seg midt på treet. Hannover og Stuttgart er nok på samme nivå klubb- og spillermessig, avslutter Buen.

Abdellaoue har kontrakt med Hannover i ett år til. Han har spilt for klubben siden 2010 og står med 29 mål på 80 seriekamper. Denne sesongen har han slitt med skader og bare startet i tolv seriekamper.

Moa har ikke besvart Nettavisens henvendelser tirsdag formiddag.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Kommentarer til denne saken