RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Moa-mål og Enga-jubel

Sist oppdatert:
Igjen scoret Moa og igjen vant Vålerenga.

VÅLERENGA - KONGSVINGER 5-2:

På 24 kamper forrige sesong scoret Mohammed Abdellaoue seks mål. Han var langt unna toppen av scoringslista og beviser nå at han også var langt unna toppformen.

På sesongens 17 kamper har Vålerenga-spilleren scoret 12 mål - dobbelt så mange som i fjor. Han er suveren på toppscorerlista med fire flere nettkjenninger enn Moldes Baye Djiby Fall, og skal ha mye av æren for at Oslo-klubben scorer mest av samtlige lag i Tippeligaen. Med 5-2-seieren over Kongsvinger lørdag er de blå oppe i 38 mål - ni flere enn tabellener Rosenborg.

Og andreplassen i Tippeligaen er også i ferd med å farges blå. Vålerenga har vist storform den siste tiden og kun tapt én av de åtte siste kampene.

Kongsvinger er på sin side spikret fast under streken. En god førsteomgang holdt ikke for de rød fra skogene, som slapp inn altfor mange mål mot topplaget i et fyrverkeri av en fotballkamp.

To mål på to minutter
Fyrverkeriet eksploderte på Ullevaal allerede etter to minutter. Olav Tuelo Johannesen kom til en kjempesjanse for Kongsvinger like etter avspark, men hjemmelaget kapret ballen, kom seg i angrep og scoret. Morten Berre var sist på ballen og puttet med det sitt fjerde for sesongen.

KIL-spillerne nektet å havne bakpå og bare minuttet etter målet sikret Tuelo Johannesen seg straffe. Han stilte selv opp på krittmerket og utlignet på en perle av et straffespark.

Og måljaget fortsatte før pause. Vålerenga var ivrigst, men Thomas Myhre i mål sørget for at 1-1 holdt seg til det 36. minutt. Trøbbel i det blå midtforsvaret sørget for at Adem Güven kunne sende bortelaget i en overraskende ledelse.

Men Martin Andresen aktet ikke å gå i garderoben uten utligning. Ett minutt på overtid i førsteomgang klinket Mohammed Fellah til fra 18 meter. Ballen traff først tverrliggeren, men spratt tilbake og traff Myhre i ryggen før den rullet inn i målet.

Dermed sto det 2-2 til pause.

Enga med strålende angrepsfotball
Selv om kampen var vel så underholdende etter hvilen meldte Kongsvinger seg ut at matchen. Vålerenga sto for sjansene og målene. Ytterligere tre ganger maktet det strålende angrepsspillet å score, først ved Harmeet Singh i det 55. minutt. Moa økte til 4-2 etter en heading, mens Luton Shelton fikk æren av å avslutte målkalaset med 5-2-scoringen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere