Mohammed «Moa» Abdellaoue imponerer i Tyskland, og scorer mål som om det skulle være den mest naturlige ting i verden.

Nå scorer han også høyt på spillerbørsene i en av verdens beste fotballigaer, etter at nordmannen scoret hat trick mot Werder Bremen i helgen.

Tier på børsen
Det anerkjente tyske fotballmagasinet Kicker gir nordmannen en ener på børsen, som tilsvarer en tier på norske børser. Kicker-børsen går fra 1-6, men har halve karakterer.

Moas karakter gjør ham til den beste spilleren i Bundesligaen denne runden, sammen med Klaas-Jan Huntelaar, Diego Benaglio og Robert Lewandowski, som var de eneste av de andre spillerne som fikk en ener på Kicker-børsen.

Moa ligger foreløpig på en sjetteplass på den totale børsen i Bundesligaen, men ligger kun 0.25 poeng bak Daniel van Buyten, som leder børsstatistikken.

Hannovers egne hjemmesider kårer også banens beste spillere i hver Hannover-kamp, og Moa stakk av med seieren for tredje gang denne sesongen. Kun keeperen Ron-Robert Zieler matcher Moa i antall bestemannspriser i år, men han har til gjengjeld spilt alle kampene.

- Bare å ta av seg hatten
Stig Torbjørnsen jobbet i sin tid for Rune Hauge, og oppdaget Moa da han fortsatt spilte for Skeid. Rune Hauge signerte så Moa på Torbjørnsens oppfordring, men fornyet ikke kontrakten da den gikk ut. Så gikk Moa til Vålerenga, og senere signerte han agentkontrakt med Stig Lillejord. Resten er historie.

Torbjørnsen uttalte mandag til Nettavisen at han er imponert av det Moa har levert siden han kom til Bundesligaen.

- Det er bare å ta av seg hatten, frakken og alt man har for det Moa leverer. Og det for et lag som i utgangspunktet ikke er et topp fire-lag. Han hadde scoret enda mer for et bedre lag, og det legges merke til at han gjør det så bra, fortalte Torbjørnsen til Nettavisen.

Moa er småskadet, og rekker trolig ikke landskampen mot Kypros. Likevel vil NFF at nordmannen flyr til Oslo slik at landslaget kan foreta egne tester. Det har skapt harme i Hannover. Les mer om det her.