VALLHALL (Nettavisen): Han herjer i Bundesliga, med fire nettkjenninger på sine seks seriekamper, akkurat som han herjet i Tippeligaen.

Med sine 15 mål på 20 kamper er Mohammed Abdellaoue fortsatt toppscorer i Norge når fem serieunder gjenstår. Likevel er det ikke toppscorertittelen som Hannover-spissen tenker mest på akkurat nå. Fokuset er i stedet på Vålerenga, og seriefinalen i Trondheim til helga.

- Jeg kommer hjem til Norge i helga, og skal se kampen på TV, sier Moa til Nettavisen.

- Vålerenga har spilt best fotball i år, og jeg skal kose meg med godt og underholdende Vålerenga-spill, sier den gamle Enga-helten seierssikkert.

- Tror på Enga-gull
Dermed er det duket for Oslo-lagets første seriegull på fem år, hvis man skal stole på 24-åringens spådommer.

- Jeg både håper og tror at Vålerenga tar gull.

- De har spilt den beste fotballen i år, har vært offensive og underholdende, og jeg mener de klarer å ta gullet. Rosenborg slåss alltid i toppen, men jeg mener Vålerenga er bedre nå, og på søndag skal jeg kose meg med tre poeng, sier en offensiv Abdellaoue til Nettavisen.

Les også: Nekter å se sønnen på Lerkendal

Gull og toppscorertittel?
Tidligere lagkompis Stefan Strandberg har ingen problemer med å dele Moa-ambisjonene, og håper også å gi noe i retur til den gamle måljegeren.

- Han kan komme hjem og hente toppscorertittelen når vi får gullmedaljene våre, humrer unggutten.

- Det hadde i alle fall vært utrolig kult om han fikk den, spesielt ettersom han bare har spilt en halv sesong. Han var utrolig god da han var her, altfor god for Tippeligaen, så det var helt riktig at han kom seg ut.

- Godt tak på Steffen
Midtstopperen lover å gjøre si beste for at Hannover-spissen også skal kunne hente tittelen som ingen Vålerenga-spiss har klart siden 1985 (Jørn Andersen). Fem serierunder før slutt leder Moa med to mål – foran Baye Djiby Fall og Steffen Iversen.

- Vi er ferdig med Molde, men Steffen skal vi i alle fall gjøre vårt ytterste for å stoppe på søndag. Han er utrolig fotballklok, kanskje den Tippeliga-spilleren med best spilleforståelse, han er ekstremt sterk i lufta, men vi hadde et godt tak på ham på Ullevaal i våres.

- Får vi dyttet både ham og Prica litt utover på banen, bør det være muligheter til å stoppe dem, mener sørlendingen.

Vålerengas store sjanse
Men det er ikke bare der det ligger muligheter, skal vi tro Strandberg.

- Er det én gang vi skal kunne ta denne tittelen, så er det nå.

- Det er Rosenborg som har press på seg nå. Presterer vi opp mot vårt beste, blir dette gøy, mener Vålerenga-stopperen.

For André Muri er det også en duell i duellen.

- Jeg kan ikke love Moa den tittelen, men det er en ekstra motivasjon, innrømmer den erfarne Vålerenga-forsvareren.

- Det å holde nullen er den beste motivasjonen for en forsvarsspiller, men å gi Moa toppscorertittelen er absolutt et pluss, og det tror jeg definitivt han kan klare.

- Steffen ingen hokus pokus
Han mener både han og resten av Vålerenga-laget har et godt utgangspunkt foran søndagens oppgjør.

- Å stoppe Steffen (Iversen) er ingen hokus pokus.

- Han er en veldig smart spiller, men det gjelder bare å være skjerpet, så får jeg håpe at jeg klarer å ligge i forkant av ham, og matcher bevegelsene hans.

Men – selv om Steffen Iversen skulle la seg stoppe på søndag, er ikke alle i Vålerenga like sikre på at deres egen Mohammed Abdellaoue tar toppscorertittelen.

- Nei, jeg tror ikke det, med fem kamper igjen scorer nok en av de to andre tre mål til, spesielt Iversen er skummel siden han tar straffene, mener Martin Andresen.

En likandes trønder
Freddy dos Santos er enig.

- Jeg håper Moa får den, spesielt siden Vålerenga ikke har hatt en toppscorer i toppdivisjonen siden Jørn Andersen midt på 80-tallet.

- Likevel blir det nok Steffen, mener Vålerenga-backen.

Skulle så skje, så depper dos Santos ikke for mye av den grunn.

- Det er jo to trøndere vi liker her i Vålerenga: Andreas (Nordvik) og Steffen (Iversen).

HTML EMBED