RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moa viser seg frem direkte

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Vi tror på en flott start for Hannover hjemme mot Hoffenheim. Sjekk vårt oddstips.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Hannover åpner med seier
Oddstips 2: Leeds går på en smell
V75 Klosterskogen: Du kan vinne 38 millioner

Sommerens flotteste langoddsprogram venter på oss denne lørdagen. Serieåpning i Bundesliga, i Championship og League One i England, samt fransk Ligue 1 er noe av det interessante som skal skje i dag. I tillegg finner vi norsk fotball fra Toppserien for kvinner og fra Fair Play-ligaen i tillegg til svensk og dansk toppfotball.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd:
På en lørdag med serieåpning vil det alltid være spennende objekter.

55. Bristol City - Ipswich
Hjemmelaget stiller med stort sett samme lag som i fjor, mens Ipswich ser klart styrket ut og unngår trolig den forferdelige sesongstarten de hadde sist sesong. Paul Jewell er en solid manager på dette nivået. Tilsvarende kamp sist sesong endte 0-1, vi har god tro på gjentagelse og synes 2,65 er interessant på borteseieren her.

82. Mjällby - Malmö
Hjemmelaget har plutselig funnet formen, og spesielt var det imponerende med 3-0 seier borte mot Kalmar på mandag. Det var lagets andre trepoenger og selvtilliten bør være på topp når laget tar imot et slitent Malmö lørdag ettermiddag. Malmö gjorde en heroisk innsats mot Glasgow Rangers i Champions League-kvalifiseringen torsdag og kom seg altså videre til play-off. Har ellers ikke vært i nærheten av å overbevise i hjemlig liga og vi synes hjemmeseieren er det klart mest interessante her. 3,00 er i overkant på et formsterkt hjemmelag og bør prøves.

Dagens avslag:

35. Røa - Kolbotn
Serieleder Røa må unnvære goalgetter Elise Thorsnes (suspendert grunnet rødt kort sist) og har ellers flere skader i troppen sin på sentrale spillere og møter et hardtarbeidende og godtgående Kolbotn i ettermiddag. Sett i det lys ser 1,25 på hjemmeseier håpløst ut og her er det bare å styre unna.

63. Charlton - Bournemouth
Hjemmelaget skuffet stort sist sesong og endte på en svak 13. plass. Nå er 14 mann sendt på dør, og 15 nye er hentet inn. Og da kan man neppe forvente at laget sitter i premieren. Bournemouth var med i opprykkskampen helt inn i fjor, og endte som nummer seks. Røk ut mot Huddersfield i play-off. Hvordan Charlton skal stå i 1,70 her, er meget vanskelig å forstå. Det må være på gamle meritter og et fortsatt kjent navn. 1,70 er veldig lett å vrake.

Serieåpning i fransk Ligue 1. Det betyr overraskelser, vi sier nei takk.

Dagens spill:
Det er altså serieåpning i Bundesliga lørdag, det vil si regjerende ligamester Borussia Dortmund åpnet Bundesligaen fredag med å overbevise stort hjemme mot Hamburger Sportverein (vant 3-1). Med både Henning Hauger (Hannover), Per Ciljan Skjelbred (Hamburg), Moa (Hannover) og ikke minst Ståle Solbakken som ny manager i Köln, er det ingen tvil om at denne ligaen er mer interessant for oss nordmenn denne sesongen.

49. Hannover - Hoffenheim
Vi lanserte Hannover med suksess flere ganger sist sesong i våre oddstips, og foreløpig ser vi ingen grunn til å endre på taktikken. Vår egen Mohammed (Moa) Abdellaoue hadde en strålende debutsesong for det tyske laget og 10 ligamål var solid. Har vært svært god under sesongoppkjøringen og det er sannsynlig at Moa øker det antallet den kommende sesongen. Christian Pander (f) er hentet fra Schalke 04 og Henning Hauger som kjent fra Stabæk, men ingen av dem starter i ettermiddag.

Hannover hadde knallsterke 12-1-4 hjemme på AWD-Arena forrige sesong, kun serievinner Borussia Dortmund og Bayern München var bedre hjemme. Endte altså tilslutt på fjerdeplass og skal ut i Europa League play-off om halvannen uke mot spanske Sevilla og hadde maksimal uflaks i den trekningen.

Hoffenheim endte som nummer 11 i fjor, og hadde vel en sesong sånn midt på treet, etter å ha tatt Tyskland med storm for et par sesonger siden. Har ikke vært veldig aktive på transfermarkedet denne sommeren og den nye manageren Holger Stanislawski har en utfordrende jobb foran seg. Ibertsberger (f), Jaissle (f), Sigurdsson (mb), Vukcevic (mb), Weis (mb) og Ibisevic (a) er alle skadet foran sesongpremieren og spesielt savnet av sistnevnte er merkbart.

Hoffenheim nøyde seg med 4-5-8 på fremmed gress i fjor, og i tilsvarende kamp borte mot Hannover ble det 0-2 tap. Hannover har sett bra ut i flere av treningskampene og selv om Didier Yonan Ka ikke er med i kveld, registrerer vi at Hannover starter med elleve spillere som alle var med i fjorårets suksessesong.

Vi finner stort sett bare gode argumenter for å spille Hannover allerede i sesongpremieren og 2,00 for hjemmeseieren synes som fin betaling, og så kan vi jo undres om hvorfor Norsk Tipping tilbyr singelspill på kampen Stuttgart - Schalke 04 og ikke på "norske" Hannover. Vi må altså kombinere Hannover da den ikke kan spilles som singel.

Kombinasjonskampen velger vi fra engelsk Championship der optimismen gløder i Brighton.

Nyopprykkede Brighton har solgt over 18 000 sesongkort når de lørdag sesongåpner hjemme på American Express Community Stadium. Peterboroughs scoringsmaskin Craig Mackail-Smith er hentet inn for rekordsum (slo den gamle rekorden med tregangen) og optimismen blomstrer i byen på sørkysten. Gustavo Poyet er fortsatt manager og sverger som kjent til den ballbesittende fotballen. Ledet stort sett hele veien i League One i fjor, og blir spennende å se hvordan laget takler dette nivået.

Doncaster går løs på sin fjerde strake sesong i Championship og har vært nederlagsdømt hver eneste gang. Til tross for voldsomme skadeproblemer gjennom hele fjorårssesongen klarte manager Sean O'Driscoll å holde laget i divisjonen. Ingen sentrale spillere er solgt, og Billly Sharp og James hayter er beholdt.

Voldsomt press og forventning på hjemmelaget til denne åpningskampen, men Doncaster hadde ikke bedre enn 4-6-13 på fremmed gress i fjor og har faktisk seks-sju spillere på skadelisten foran åpningskampen. 1,75 er oddsen for at Brighton slår til med seier foran sine egne fans, og til tross for at dette er sesongåpning kjøper vi, da bortelaget sliter med skader og erfaringsmessig har sin klare styrke på hjemmebane.

Spilleforslag 1 lørdag (totalodds 3,50 og vår innsats kr 100):
Kamp 49 Hannover - Hoffenheim 2,00 2,90 3,00
Kamp 59 Brighton - Doncaster 1,75 3,10 3,55
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere