Moan: - Jeg ga totalt faen

Foto: Lise Åserud / NTBscanpix

Magnus Moan gir skiene skylden for det dårlige resultatet.

22.02.13 18:03

VAL DI FIEMME / OSLO (Nettavisen): De norske kombinertgutta ble felt av dårlige ski i sin første konkurranse.

Håvard Klemetsen måtte gi fra seg flere meter i gullkampen i den siste utforbakken, mens Magnus Moan også opplevde at glien på skiene var for svak.

- Hva skal jeg si? Guttene i bua gjør en strålende jobb for å gi oss gode ski. Men jeg har vel hatt bedre ski enn i dag. Jeg merket det ganske tidlig i løpet, og jeg hadde definitivt vært høyere opp på resultatlista med bedre ski, var Moans dom etter løpet, som på den siste runden ikke gadd å kjøre for fullt.

- På sisterunden ga jeg totalt faen, da var det ikke noe vits i å presse seg selv, fortsetter mannen som til slutt endte på 17. plass.

Nettavisen fulgte rennet LIVE

Skuffet gjeng
Også landslagssjef Kristian Hammer måtte innrømme at skiene ikke var gode nok.

- Vi hadde nok ikke noen innertier-ski i dag, og det var nok ikke bra nok. Det tror jeg alle så. Likevel vil jeg understreke at hele apparatet har gjort en god jobb i dag, sier Hammer til pressen etter løpet, som bekreftet at dagen ikke ble helt som han hadde håpet.

- Vi må få pratet litt med gutta, men det var ikke dette vi hadde håpet på. Det er en skuffa gjeng. Håvard var med nesten hele veien, men dessverre gikk det ikke i dag, forteller Hammer.

Håvard Klemetsen var først ut fra start i langrennet, etter at han imponerte i hoppbakken tidligere fredag.

En svært sliten Klemetsen viste seg å skulle bli det eneste norske medaljehåpet, men i siste motbakke måtte også han slippe teten.

- Det var mye positivt i dag, men selvfølgelig er det litt å gå på formmessig. Men det er overhodet ikke formen som gjør at jeg ikke er med å kjemper om medaljer i dag.

- Hadde du hengt med her, Håvard, kunne du fort ha tatt medalje, sa NRKs kommentator, vel vitende om at Klemetsen innehar en meget sterk spurt.

Den fikk han altså ikke bruk for denne gangen, og gikk ensom inn til en femteplass i Val di Fiemme. Ved siden av å ha fått det tøft i motbakken, hadde også Klemetsen tilsynelatende dårligere glid enn konkurrentene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Skjermdump NRK

Tungt for Moan
Østerrikske Mario Stecher og Christoph Bieler fulgte henholdsvis 16 og 17 sekunder bak, men det tok ikke mange kilometerene før det var en samlet trio i front.

Magnus Moan gikk på sin side ut et drøyt minutt etter Klemetsen, men tok som ventet igjen mye av forspranget sammen med resten av den store forfølgergruppen.

Halvveis i løpet hadde tetrioen fått besøk av ytterligere tre løpere. Gjengen i front kjørte ikke spesielt hardt, og ved passering 6,3 kilometer, var Magnus Moans forfølgergruppe nesten oppe på bakskiene.

Dessverre hadde Moan da måttet slippe noen meter, og viste at formen ikke var helt på topp etter en hard sykdomsperiode med påfølgende penicillin-kur.

Etter løpet var Moan klar på at kroppen ikke var som den skulle.

- Det var en litt under pari dag på jobben.Det var et rent helvete i dag. Jeg føler ikke at det er sykdommen, men jeg merket at det rett og slett ikke ville seg i dag, sier han til NRK.

Fransk seier
For Håvard Klemetsen utviklet derimot løpet seg til å bli en optimal medaljemulighet.

Nordmannen fikk en svært billig reise store deler av 10-kilometeren, og holdt seg bakerst i tetkvintetten hele veien.

I den siste bakken fikk han det tøft og måtte slippe noen meter som han dessverre aldri klarte å hente inn.

Franske Jason Lamy Chappuis vant til slutt foran Mario Stecher og Björn Kircheisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag