RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moan åpner for landslagsretur

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Sykdom gjør at sesongen er over for Magnus Moan, som nå varsler endringer.

Magnus Moan var syk under VM i Oslo, men bidro likevel til at Norge tok bronsemedalje i begge lagkonkurransene. Etter VM så det ut til at han skulle slippe mer sykdom.

Onsdag reiste kombinertløperen til Finland for å avslutte sesongen med verdenscuprenn i Lahti.

Tenker på neste sesong
Torsdag er han på vei tilbake til Norge.

- Jeg reiste til Lahti og alt så bra ut i går kveld. Men jeg våknet opp med en kraftig forkjølelse, er tett i nesa og har en vond hals, sier Moan til Nettavisen.

Han har dermed blitt syk for fjerde gang på under to måneder.

- Det er aldri artig, det her. Jeg har bestemt meg for at det er bedre at jeg står av sesongen nå, kommer meg ovenpå igjen og ser framover mot en ny sesong.

Indre stress
Han erkjenner at den første sesongen utenfor landslaget har kostet.

Moan og Petter Tande valgte i fjor å heller gå inn i Granåsen Skiteam.

- Det har vært veldig mye for meg denne sesongen, som jeg har lært vanvittig mye av. Det er nok en kombinasjon av veldig mye stress, tanker og følelser på det jeg har gjort.

- Ting har ikke gått helt etter planen, og det har bygd seg opp indre stress, ikke minst av at at jeg måtte skynde meg og bli frisk før VM.

Mer kynisk
Moan følte at sesongoppkjøringen gikk som en drøm og trodde at han ville gå inn i sesongen med vind i seilene.

- Det er ingen tvil om at jeg er nødt til å bli mer kynisk overfor meg selv. Jeg har fortsatt lyst til at interessen rundt kombinert i Midt- Norge, og rekrutteringen der, skal opp på et høyere nivå, men jeg kan ikke bruke energi på dette i mine siste år som aktiv, sier Moan til Nettavisen.

- Betyr dette at det er aktuelt å gå tilbake til landslaget?

- Vi skal ha en evaluering etter sesongen. Jeg er veldig positiv til å ta en prat med landslagsledelsen, så får vi se. Det er ingen tvil om at de beste er på et landslag. Jeg tror kanskje at jeg blir mer involvert i landslaget neste sesong.

Revansjelysten
Selv om årets sesong har gitt Moan hans 18. verdenscupseier og to bronsemedaljer i VM, kommer han til å møte neste sesong med en enorm revansjelyst.

- Uten tvil. Jeg har lært utrolig mye av denne sesongen. Jeg har tatt vann over hodet med Granåsen Skiteam og virkelig jobbet knallhardt med å få det til å lykkes. Den medisinen har jeg nok fått smake nå. Alt gikk på skinner i fjor høst, og jeg trodde ærlig og oppriktig at jeg skulle gå inn i sesongen i en flytsone, men det hadde nok tappet mer energi enn jeg trodde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere