RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moan avslører OL-ambisjoner

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Sist oppdatert:
- Jeg ønsker å gå for medaljer.

Mange gleder seg nok til OL i Sotsji 2014, og det nærmer seg med stormskritt.

Magnus Moan er et av de store, norske håpene foran lekene i Russland, og når Nettavisen snakker med kombinertløperen, seks måneder før det braker løs, og han er full av forhåpninger. Målet er å hevde seg blant de aller beste.

- Jeg ønsker å gå for medaljer. Målet er en medalje individuelt, og en gullmedalje på lagkonkurransen. Det mener jeg vi er gode nok til, sier Moan til Nettavisen.

Han har ingen problemer med å heve forventningene til seg selv.Magnus

- Folk kan forvente seg en offensiv Magnus, som er 100 prosent til stede i bakker og i løyper, med gode hopp og god langrenn. Jeg gleder meg til OL.

Ingen endringer før OL
Resultater fra tester i sommer viser at 29-åringen er der han skal være.

- Jeg gjør ikke så mye annerledes, det er ikke tid til å eksperimentere i forkant av et OL. Jeg er enda mer skjerpet i treningsarbeidet og enda mer på enn ellers.

Prøve-OL i Sotsji gikk ikke akkurat som planlagt for Moan, som måtte stå over med forkjølelse. Han forsikrer at han likevel fikk mye ut av turen til Russland.

- Jeg fikk sett profilen av løypa, så jeg har dannet meg et greit bilde av hvordan den er. Jeg bruker lite tid på å reflektere over at jeg måtte stå over prøve-OL.

- Hodet ville, men kroppen responderte ikke
Den rutinerte kombinertløperen hadde et skuffende VM på ski i Val Di Fiemme, men tar med seg nyttige erfaringer.

- VM var resultatmessig for dårlig, men jeg tar med meg mye som har vært ekstremt bra. Hodet ville, men kroppen ville ikke. Hoppingen var jeg fornøyd med, men langrennen var jeg ikke fornøyd med, men jeg tar med det positive, og man lærer seg kroppen bedre å kjenne etter en slik opplevelse, sier Moan, som har en sølvmedalje på sprint fra OL i Torino 2006, der han også fikk med seg bronsemedalje på 15 kilometer.

Han var i tillegg med på å vinne lagkonkurransen i VM i Oberstdorf i 2005, og står oppført med 21 enkeltseire i verdenscupen totalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere