Gå til sidens hovedinnhold

Moan - den nye profilen

OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): Flere ser på Magnus Moan (21) som profilen kombinertsporten så sårt har trengt i flere år. Det har han ingenting imot.

Selv karakteriserer han seg selv som ”en trivelig trønder”. Skipresident Sverre Seeberg mener det er flere av kombinertgutta som kan være med på å løfte sporten.

- Kombinertsporten trenger profiler, og de trenger resultater. Nå har vi en flott profil, og laget viser fine resultater. Magnus er definitivt en slik profil. Dessuten er konkurransene i kombinert nå så spennende at folk gjerne vil ha mer av dette, sier Seeberg til TV 2 Nettavisen.

Byr på seg selv
Magnus Moan selv har ingenting imot å by på seg selv. I hvert fall ikke når han akkurat er blitt verdensmester i kombinert lagkonkurranse.

- Jo da, jeg kan gjerne være den profilen som kombinertsporten trenger, hvis folk synes jeg er det. Uansett så er jo bare meg selv. Jeg har ingenting imot å være i rampelyset. Og kommer det en journalist, så stiller jeg selvsagt opp for vedkommende.

- Jeg er en sånn type som er høyt oppe og langt nede. Sånn er det bare.

En trivelig trønder
- Men husk å få med at jeg egentlig bare er en trivelig trønder, understreker Magnus til TV 2 Nettavisen.

Lagkompis Kristian Hammer (28) har vært med på kombinertlandslaget i mange år. Han er enig i at Moan kan bli den nye kombinertprofilen.

- Det har egentlig manglet i flere år det. Men fortsetter Magnus på denne måten, kan han helt opplagt bli den profilen. Han er en person som det skjer ting rundt hele tiden - både på godt og vondt.

Jobber hardt
- Men det skal også legges til at han jobber vanvittig hardt for å nå resultatene. Hadde noen sagt til meg for to år siden at Magnus skulle klare å hoppe på ski som han nå gjør, ville jeg ikke trodd det. Nå hopper han vanvittig bra på ski.

- Det er det trener Frode Moen som har jobbet enormt mye med. Han har klart å få Magnus til å fokusere riktig, forteller nestoren til TV 2 Nettavisen.

Holde fokus
Kombinertsjef Frode Moen er da også klar over at Magnus Moan er en person som må dresseres litt.

- Vi skal nok passe på at Magnus klarer å holde fokus på det han skal. Men det er ingen tvil om at han kan være en profil. Det er bare viktig å snakke med ham hele tiden for å få ham til å holde fokus, og at vi er bevisste på det, sier Frode Moen til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken