Magnus Moan ødela vinnersjansene ved å bare hoppe 100,5 meter, og det med best fart av alle på hoppet. Det var Jason Lamy Chappuis som vant hopprennet etter et hopp på 137 meter. Dermed var Moan hele 3.56 minutter bak franskmannen etter hoppingen, og valgte derfor å droppe langrennsdelen.

Det var likevel noen norske lyspunkter å spore fredag ettermiddag.

Med fem nordmenn innenfor de 20 beste var det absolutt muligheter når langrennet startet.

Størst forventning var det knyttet til Mikko Kokslien, som er en meget habil langrennsløper. Kokslien lå 1.46 bak lederen, men måtte ta til takke med en 9.-plass etter langrennen.

Best av de norske var det Jan Schmid som ble. Han gikk inn til en 6.-plass i langrennet, etter å ha vært nummer 11 etter hopprennet.

I hopprennet var Espen Rian best av de norske på en sjetteplass. Han gikk ut 40 sekunder bak Lamy Chappuis, og endte til slutt opp som nummer 15 i langrennet, 2,22 bak vinneren.

Håvard Klemetsen ble nummer 21.

De norske kombinertutøverne, bortsett fra Moan, leverte en totalt sett en sterk laginnsats i Kuusamo fredag. Det kan se ut til den østerrikske hopptreneren, Nik Huber, har fått skikk på de norske kombinertgutta. Huber, som tidligere var personlig trener for hoppukevinneren Wolfgang Loitzl, tok over ansvaret for hoppdelen i kombinert etter Kjetil Strandbråten i sommer.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!