Gå til sidens hovedinnhold

Moan har mistet selvtilliten

- Jeg gruer meg mer enn jeg gleder meg, innrømmer Magnus Moan et døgn før verdenscupåpningen.

Den offisielle hopptreningen fredag morgen ble ikke den oppturen den største norske kombinertstjernen hadde håpet på. Han hoppet 126, 115,5 og 121,5 meter – men fant ikke den gode følelsen.

- Irriterer meg
- Jeg er nummer 10 i den første og 12 i den siste treningsomgangen. Så vi snakker ikke om noen krise. Men jeg er skuffet over at jeg ikke har klart å ta med meg selvtilliten fra slutten av forrige sesong og plasthoppinga i sommer. Det irriterer meg, sier Magnus Moan til Nettavisen.

Bekymret er han likevel ikke.

- Dette er ikke noe nytt. Jeg er nødt til å konkurrere for å finne hoppformen. Det er sånn det bruker å være. Men jeg hadde håpet overgangen skulle gå litt bedre i år, sier Moan.

Kombinertsjef Bård Jørgen Elden ble heller ikke overbevist av det han så av Moan fredag.

Ikke «helgæli»
- Det er bra at han ikke er fornøyd, for det er en del å gå på. Men «helgæli» er det ikke. Jeg tror Magnus kan klare å løfte seg et hakk til konkurransen, sier trønderen til Nettavisen.

Om Magnus Moan er kritisk til hoppformen, er han rimelig trygg på langrennsformen. Han vet at han er i stand til å hente inn mye på enkelte konkurrenter i løypa.

- Kunne jeg ha overført femti prosent av selvtilliten jeg har i langrenn til hopp, så tror jeg det hadde blitt vanskelig å slå meg, fastslår han.

Akkurat nå er det nervene som råder grunnen.

- Jeg er veldig spent. Og jeg vet det ikke bør være sånn, men jeg gruer meg mer enn jeg gleder meg. Det er også ganske vanlig for min del foran det første rennet, innrømmer Magnus Moan.

Solid Rian
Fredagens treningshopping viste at flere norske løpere vil kunne være med og slåss om topplasseringer i Kuusamo.

Aller best på trening var ferskingen Espen Rian. Med 136,5 og 140 meter var han nest best i begge treningsomgangene han stilte opp i.

- Espen er veldig stabil i bakken akkurat nå. Jeg vil ikke legge for mye press på ham, men jeg er veldig spent på hva han kan prestere, sier Bård Jørgen Elden.

Størst forhåpninger har han likevel til duoen Petter Tande og Magnus Moan.

- Normalt er Petter og Magnus våre sterkeste kort. Jeg kommer ikke til å være så opptatt av resultater i helga, men det er klart at hvis vi får en mann på pallen, så hadde det vært kjempemessig. Det er viktig å få en god start på sesongen, fastslår Elden.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen