Gå til sidens hovedinnhold

Moan krever endringer

Skjønner ikke hvorfor han ikke får dele vinnerresepten.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Etter tredjeplass i verdenscupfinalen i kombinert i Holmenkollen var Magnus Moan klar på en ting.

- Hoppbiten i kombinert i Norge er alt for dårlig, sier han til pressekorpset.

Selv har han bare blitt bedre og bedre i bakken denne sesongen, og han var for eksempel Norges beste utøver både før og etter langrennet i Holmenkollen. Det første er sjelden kost, men han har en klar formening om hvorfor det er sånn.

- Jeg hopper best av alle nordmennene nå, og jeg vet at det er på grunn av Frode Moen, sier Magnus Moan til Nettavisen om sin personlige coach.

- Kan mest i Norge om kombinert
Han er svært kritisk til at ikke resten av landslagsløperne får benytte seg av mannen som er olympiatoppsjef i Midt-Norge og som akkurat er ferdig med en doktorgrad i coaching.

- Han er den i Norge som har mest kunnskap om kombinert. Jeg stiller spørsmål om hvorfor ikke han brukes mer på landslaget, sier Moan om mannen som tidligere var norsk landslagstrener i kombinert.

- Er det ikke landslagssjef Kjetil Strandbråten sin oppgave å sørge for best mulig tilrettelegging for løperne?

- Jo, svarer Moan bekreftende.

Tunnelsyn
Selv har Magnus Moan et nært forhold til Frode Moen, og gir Moen æren for at han selv har tatt steg i hoppbakken i andre halvdel av denne sesongen.

- Jeg har mer ro, selvtillitt og tro på det jeg gjør i hoppet. Jeg har alle arbeidsoppgavene 100 prosent klart foran meg og har tunnelsyn når jeg sitter på toppen, forteller Moan.

Nå ønsker han at også resten av landslagsløperne skal få de samme mulighetene, men han har ikke tatt opp spørsmålet med landslagssjef Kjetil Strandbråten – ennå.

- Vi får gjøre det under evalueringen nå etter sesongen, sier Moan.

- Hva tror du er grunnen til at ikke Frode Moen er trukket mer inn tidligere?

- Det vet jeg ikke, er alt Moan vil si om den saken.

- Kan få til noe veldig, veldig stort
Han understreker at han mener Kjetil Strandbråten er en god trener, men gir Frode Moen æren for at han holder på med kombinert den dag i dag.

- Jeg har krevd å få samarbeide med Frode siden han sluttet på landslaget som trener. Det har vært en kamp, men til slutt har jeg fått viljen min. Frode åpner for at vi kan videreføre samarbeidet fram mot neste OL. Jeg tror vi kan få til noe veldig, veldig stort sammen, sier Moan.

Får han viljen sin også for resten av landslaget, kan det bli en massiv oppreisning for norsk kombinert i Sotsji-OL 2014 etter årets medaljeløse OL-fangst.

Les alt om Prøve-VM!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken