RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

Moan på gråten etter seieren

Sist oppdatert:
- Det har vært to tunge år, sier kombinertløperen.

SJUSJØEN / OSLO (Nettavisen): Magnus Moan klinket til og vant kombinertrennet på Sjusjøen foran fjorårets verdenscupvinner Jason Lamy-Chappuis lørdag.

Nordmannen tok dermed sin 19. verdenscupseier i karrieren og ga Norge en strålende start på sesongen.

Det var en rørt trønder som møtte pressen rett etter målgang på Sjusjøen.

- Det er mye følelser. Nei, jeg er bare fornøyd. Det har vært to jævlig tunge år og mye støtte fra hjemmebane og spesielt dem rundt meg. Det at jeg betaler tilbake og viser at det går an. Det er en stor stein som ramler fra skuldrene, sier en gråtkvalt Magnus Moan til Nettavisen og resten av pressekorpset etter målgang.

Var redd han var ferdig som løper
Denne høsten har Moen trent alternativt på grunn av en skade i akillesen. I fjor sommer var det så ille at han ikke klarte å stå på beinet.

Det er nesten to år siden sist nordmannen stod på toppen av pallen i et verdenscuprenn, og veien tilbake til verdenstoppen har vært tøff.

Så tøff at Moan har tenkt tanken om å legge skiene på hylla.

- Det har vært to tøffe år hvor tankene har kommet om jeg er ferdig som løper. Men jeg har hatt folk rundt meg som har støttet meg, og jeg hadde ikke klart det uten dem, forklarer nordmannen.

- Det var mye følelser etter målgang. Det er mye følelser som kommer frem. Det har vært to knalltøffe år med mye jobbing og spesielt fra mai til jeg står her i dag, har det vært lagt ned en bunnsolid jobb, og da er det ekstra godt å få betalt for det i dag, sier Moan.

Nordmannen har vært regnet som en av de beste i sporet, men har slitt fordi han ikke har prestert i hoppbakken tidligere.

Det gjorde han imidlertid på lørdag og ropte ut av glede etter å ha sikret seg åttendeplass og et solig utgangspunkt foran langrennsdelen.

Håvard Klemetsen ledet etter hoppdelen og gikk i mål på fjerdeplass. Bernhard Gruber fra Østerrike knep tredjeplassen.

Fornøyd sportssjef
Sportssjef i kombinert, Sverre Rotevatn, var en svært fornøyd sjef, som var vitne til en knallgod norsk start på årets sesong.

- Dette er en fantastisk start. Nå kan man senke skuldrene litt og heller fokusere på arbeidsoppgaver, sier Rotevatn til Nettavisen.

- Jeg er ikke overrasket over at det er Moan som tar seieren, han har jobbet utrolig bra hele sommeren. Den måten han har tatt tak imponerer meg veldig. Det er lett for en løper som har hatt suksess tidligere å gi opp, forteller sportssjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere