Magnus Moan startet sisteetappen av langkonkurransen i kombinert bare 13 sekunder bak Tyskland og Timo Edelmann, etter flott forarbeid av Mikko Kokslien, Petter Tande og Jan Schmid. Etter halvannen kilometer lå nordmannen i front, med tyskeren og japanske Norihito Kobayashi i rygg.

Akkurat som ventet.

Konkurrentene ble liggende i ryggen på Moan helt til Japan gikk opp i tet før den siste bakken. 300 meter før mål lå Moan også bak Edelmann. Normalt skulle man tro langrennsesset Magnus Moan ville ha kontroll på situasjonen, men jo nærmere løperne kom målstreken, jo stivere virket nordmannen.

Til slutt ga han rett og slett opp.

Norge endte dermed på tredjeplass, til tross for det svært gode utgangspunktet man hadde fått med seg fra hopprennet.

- Medalje er bra, vi kan ikke bli bortskjemte på det. Jeg beklager, rett og slett. Hva skal jeg si? Jeg har egentlig ingen god forklaring på det. Hvis jeg hadde fått gå én gang til, hadde jeg aldri dratt i to runder, sier Magnus Moan til NRK.

Norge startet langrennet 42 sekunder bak Frankrike, som var beste nasjon i hoppbakken i Liberec. Finland lå 29 sekunder foran Norge, mens tyskernes forsprang var på 25 sekunder.

Et glimrende utgangspunkt, med andre ord. Det norske laget har nemlig - i alle fall normalt - helt klart sin styrke i langrenn, ikke hopp. Men torsdag var Moan faktisk bedre i bakken enn i sporet. Det kostet Norge et gull man nesten hadde regnet med - og i alle fall ikke hadde sett for seg å miste til Japan.

7819