Magnus Moan ble spurtslått av tyske Björn Kircheisen under Prøve-OL i Vancouver fredag. Lørdag slo trønderen tilbake.

Etter sterk hopping - Moan nådde omtrent 130 meter - gikk han ut som nummer sju på den avgjørende 10-kilometeren. Sammen med amerikanske Bill Demong og Kircheisen tok han opp jakten på finske Anssi Koivuranta.

Finnen hadde et forsprang på omtrent minuttet på Moan fra start, men det ble sakte, men sikkert spist opp av de tre, som kom stormende bakfra. Da trioen hadde innhentet ham, var løpet kjørt for Koivuranta, og det var duket for et realt spurtoppgjør mellom Kircheisen, Demong og Moan.

- Anssi virket veldig god, og jeg trodde han skulle vinne i dag, men jeg, Bill og Björn gikk veldig bra sammen. Mot slutten så jeg at Anssi var trøtt, og så bare satset jeg på seier. Jeg er svært fornøyd, sa Moan i et intervju med arrangørene like etter målgang.

For trønderen levnet ikke konkurrentene en sjanse da han satte inn det siste støtet frem mot mållinjen. Dermed ble det seier til Moan, 0,4 sekunder foran Kircheisen. Demong fulgte et tiendedel bak der igjen.

- Det er dette kombinert handler om. Det er å jakte og jakte, og for meg endte det perfekt. Dette må ha vært et av de beste rennene. Jeg tror det var gøy å se på, sa Moan.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).