RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mobbet Yorke med apelyder

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Blackburn-fansen mobbet Dwight Yorke med apelyder under søndagens kamp i Premier League. Rasehets er tydeligvis tilbake for fullt i fotballen.

Bare fire dager etter skandalekampen mellom Spania og England i Madrid, der flere engelske spillere ble utsatt for massiv hetsing basert på sin hudfarge, skjer det samme i England.

Under søndagens kamp mellom Blackburn og Birmingham hetset Rovers-fansen den tidligere Blackburn-spissen Dwight Yorke med apelyder.

- De mobbet ham rasistisk. Dwight er svært opprørt og sint. Det var noe tilsvarende rasehetsen som de engelske spillerne opplevde, og slikt vil vi ikke se, sa Birminghams manager Steve Bruce ifølge BBC etter 3-3-kampen.

- Det var visstnok apelyder, og det er sykt. Det er greit å mobbe en eks-spiller, men slik rasehets som vi har sett denne uka her er bare kvalmt.

Yorke forlot Blackburn i august, etter to år med sportslig skuffelse.

Blackburn lover å etterforske hendelsen, men manager Mark Hughes ville ikke kommentere saken før han hadde fakta på bordet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere