Real Madrid var ute i hardt vær i hjemmemøtet med Mallorca på lørdag:

Emilio Nsue hadde gitt gjestene ledelsen etter bare seks minutter, og etter en utligning av Gonzalo Higuain hadde Alejandro Alfaro på nytt sendt Mallorca i føringen etter 21 minutter spill.

Laget fra ferieøya kunne gå fornøyde til pause med en ikke ufortjent 2-1-ledelse, og da gjestene også åpnet andre omgang sterkt fryktet mange hjemmefans at de hvite ville gå på deres sjette tap for sesongen.

Men så fulgte fem magiske minutter som endret forutsetningene kraftig.

Drømmetreff
52 minutter var spilt da Cristiano Ronaldo viste klasse ved å møte et hjørnespark med hodet i en vanskelig posisjon. Portugiseren fikk imidlertid til et perfekt hodestøt, og Ronaldos 27. ligamål for sesongen var et faktum.

Bare to minutter senere var det Luka Modrics tur til å presentere seg.

Mens de fleste Real Madrid-spillerne ropte på straffespark, etter at Fabio Coentrao var lagt ned i feltet, konsentrerte kroaten seg om spillets gang.

Fra drøyt 20 meter hamret Modric løs, og dunket ballen knallhardt opp i vinkelen - til 3-2-ledelse for Real Madrid.

Forsprang til byrivalene
Og da Gonzalo Higuain avsluttet et Real Madrid-angrep med enkelt å sette inn sin scoring nummer to for dagen, bare tre minutter etter Modrics drømmetreff, var kampen i realiteten punktert.

På overtid fastsatte Karim Benzema sluttresultatet til 5-2, og dermed trygget hovedstadslaget sin andreplass på tabellen - fire poeng foran byrival Atletico Madrid, men med en kamp mer spilt.

Opp til Barcelona på topp er det ti poeng, før Messi og lagkameratene tar imot Rayo Vallecano hjemme på Camp Nou på søndag.

Mallorca på sin side sliter i bunnen av tabellen. Laget befinner seg på 18.-plass, to poeng bak Real Zaragoza på trygg grunn.