Mohamed Elyounoussi lånes ut fra Southampton, og har signert for Celtic. Det bekrefter den skotske storklubben på sine hjemmesider fredag kveld.

Den norske 25-åringen har ikke fått ting til å stemme etter overgangen fra Basel til Southampton i 2018. Denne sesongen har ikke fått et eneste minutt under trener Ralph Hassenhüttl.

Det har nå ført til at den tidligere Sarpsborg- og Molde-spilleren nå skal spille side om side med Kristoffer Ajer på Celtic Park denne sesongen.

- Jeg kan ikke vente med å komme i gang og ikle meg drakta for første gang. Det er en ikonisk, historisk klubb så dette er en stor overgang for meg, sier Elyounoussi til Celtics offisielle hjemmeside.

Celtic har vunnet de siste åtte seriegullene i den skotske toppdivisjonen, og står med 50 gull totalt i Skottland. Kun erkerival Rangers har flere med 54 ligatitler totalt i Skottland.

«Moi» har erfaring fra spill mot Celtic. I 2015 møtte han og Molde klubben i Europa League. Den gang leverte han både mål og målgivende i begge kampene mot de grønne og hvite fra den skotske hovedstaden.

- Jeg liker måten Celtic spiller deres aggressive, offensive fotball og de skaper mye sjanser, spesielt på hjemmebane, sier Elyounoussi, som sier han fulgte med på kampen mellom AIK og Celtic om en plass i Europa League-gruppespillet.

Det var til slutt de skotske mesterne som tok seg inn i Europas nest gjeveste klubbturnering, og de har blitt trukket i gruppe E. Der venter flere store utfordringer for nordmannen.

Det italienske storlaget Lazio er kanskje den største utfordringen, men heller ikke Rennes fra Frankrike blir lett motstand. Cluj spilte kvalifisering til Champions League tidligere denne sesongen, og er det siste laget i denne gruppen.