Gå til sidens hovedinnhold

Mol og Sørum slet seg til seier i åpningskampen

Anders Mol og Christian Sørum slet til tider stort, men hevet seg og hentet hjem seier i første kamp i OL.

NORGE - AUSTRALIA 21-18, 18-21, 15-12

TOKYO (Nettavisen): Norges gullhåp i sandvolleyball tok en oppskriftsmessig seier i åpningskampen i OL.

Mot et noe ukjent australsk lag brukte Mol og Sørum det første settet til å spille seg inn og bli kjent med både sand og motstander, men den norske duoen slet til tider stort i det andre settet og det ble til slutt et poengdrama i tredje og avgjørende sett.

Australia hadde på et tidspunkt en ledelse på åtte poeng i det andre settet og overrasket med å tvinge fram et nytt sett.

- Jeg så ikke dette for meg i det hele tatt, sa Eurosport-ekspert Jan Kvalheim da Australia gikk opp til 11-3.

Mol og Sørum hevet seg i det tredje settet, men måtte likevel kjempe knallhardt for hvert eneste poeng.

Til slutt ble det et poengdrama på Shiokaze Park, men en god periode avslutningsvis i tredje sørget for at Mol og Sørum til slutt vant 15-12.

De to var svært lettet da de møtte pressen rundt midnatt japansk tid.

Mol innrømmer at han ble overrasket over hvor hardt press de ble satt under da Australia servet.

- De spilte fantastisk, og de servet veldig, veldig bra. Vi forventet ikke et så stort servepress, så det var tøffere enn vi hadde forventet, men vi er så glade for at vi hentet seieren. Dette kan vi bygge selvtillit på, sier han.

Mol erkjenner at det har vært en lang dag, etter at kampen på hovedbanen i Tokyo ikke kom i gang før rundt 22.15.

Dermed ble det mange timer etter frokost å slå ihjel før kampstart.

- Vi er ganske flinke til å slappe av og tenke på andre ting. Vi spiller litt kort, innleder Mol til Nettavisen, før Sørum med et smil bryter inn.

- Og yatzy.

- Christian er best i yatzy, skjønner jeg?

- Han spiller noe yatzy på mobilen, så det teller ikke. Vi kan spille med ekte terninger, da kan vi begynne å snakke, smiler 24-åringen.

Duoen var svært lettet etter å ha innfridd det massive favorittstempelet, spesielt etter å slitt stort i det andre settet.

- Det var så mange feil på rad, og jeg gjorde noen dumme valg. Man blir frustrert, men vi vet at dette bare er en liten periode. Vi var på vei til å ta dem igjen og fant en god rytme mot slutten, og slik er volleyball. Det svinger hele tiden, og akkurat nå driter jeg i den perioden, jeg er bare glad for at vi vant til slutt, sier Mol.

Også trener Kåre Mol innrømmet at OL-åpningen ble preget av nerver.

- Vi holdt på å daue. Vi satt der med hjertet i halsen og spør hverandre om hvorfor vi holder på med dette. Men nå er vi glad og fornøyde, sier trener Mol til TV Norge.

Hyllet Sørum: - Stor idrett

Mol fikk flesteparten av de australske servene, men fikk etter hvert stilt inn sin smash.

Den australske duoen McHugh/Schumann hang imidlertid lenge med i det første settet, og ga den norske duoen kamp helt til døra.

Mol og Sørum avsluttet imidlertid det første settet best, og spesielt en involvering fra Sørum fikk Eurosport-ekspert Jan Kvalheim til å ta fram superlativene.

- Dette er stor idrett, sa han etter at Sørum reddet et dårlig Mol-mottak med et helt fantastisk legg som Mol komfortabelt kunne smashe inn.

Til slutt dro det norske laget ifra, og vant det første settet 21-18.

Dårlig start på andre sett

Det påfølgende og potensielt avgjørende settet startet imidlertid svært dårlig for Norge.

Verken Mol eller Sørum fikk det til å stemme innledningsvis, og australierne ledet både 3-0 og 6-2 innledningsvis.

- Jeg begynner å bli litt nervøs. Det var ikke dette jeg hadde sett for meg. Jeg synes McHugh og Schumann har spilt en god kamp. De har klart å presse Norge til å gjøre feil. De har klart å presse Anders på sitt serve-mottak, sa Kvalheim underveis i andre sett.

Den svake perioden fortsatte for den norske duoen, så måtte se Australia ha en åtte poengs ledelse innledningsvis i det andre settet.

Spesielt Mol slet midtveis i det andre settet med flere personlige feil på servemottak, men 24-åringen imponerte etter hvert med sitt velkjente blokkspill.

Det gjorde at Norge spiste seg inn i kampen, men Mol/Sørum kom aldri nærmere enn to poeng bak og måtte til slutt ut i et avgjørende tredjesett.

Der fulgte Australia helt til døra, men til slutt avgjorde en blokk fra Mol kampen.

- Åpningskampen i OL er alltid uforutsigbar. Jeg tror de er utrolig lettet nå. Dette var nok en annerledes kamp enn de så for seg, sa Kvalheim på Eurosport etter at de to første poengene i OL var sikret for Mol og Sørum.