*Nettavisen* Sport.

Molde anker Mavric-straff

Foto: (TV 2)

Molde anker utestengelsen av Matej Mavric, og vil be Norges Fotballforbund om klarere retningslinjer for videodømming.

21.04.06 10:09

Moldes Matej Mavric og Tromsøs Kenny Stamatopolous ble onsdag ilagt to kampers karantene etter slåsskampen på Molde Stadion i serieåpningen.

- Vi kommer til å fremsette en anke, ja, bekrefter Moldes styreleder Oddne Hansen overfor TV 2 Nettavisen.

Det betyr at klubben kan bruke Mavric inntil en endelig dom fra ankeutvalget foreligger. Sloveneren kan dermed spille i søndagens kamp mot Lyn.

Anken kunne i teorien fremsettes av taktiske hensyn, hvis Molde heller vil bruke Mavric i søndagens kamp i stedet for å gjøre det i neste serierunde, men det er ikke tilfelle her.

- Nei. Vi mener det er et behov for en gjennomgang av regelverket, og legge retningslinjer for bruk av videodømming. Det kan hende at forbundet mener at de har retningslinjer på det, men det er i så fall ikke godt nok kjent i klubbene, sier Hansen.

Molde-lederen har sett tv-bilder som viser et par tilfeller av stygg albuebruk tidligere i kampen, og spør seg hvorfor dette ikke er slått ned på. Han vil også gjerne ha et klarere svar på hvorfor bare Mavric og Stamatopolous er ilagt karantene etter masseslagsmålet der langt flere spillere var involvert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.