BODØ/GLIMT - MOLDE 0-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Molde FK er er Norgesmester i fotball etter at Bodø/Glimt ble slått 1-0 foran 19.657 tilskuere på Ullevaal Stadion søndag.

Sivert Mannsverk scoret kampens eneste mål på straffespark i den andre omgangen.

Mener Glimt-koden kan være knekt

I løpet av de siste par årene er det få lag som har klart å hamle opp med Kjetil Knutsens Bodø/Glimt - nå er det imidlertid flere lag som har begynt å gjøre som Kjetil Rekdal gjorde da han og RBK sikret ett poeng i seriepremieren.

Også Molde stilte søndag opp i en 5-3-2-formasjon og varierte mellom høyt og lavt press.

- Det er utfordringen som Bodø/Glimt møter og kommer til å møte mer og mer. Det er flere lag nå som har knekt litt koden. Det var kanskje Rekdal og Rosenborg som knakk den koden tidlig i sesongen. Det har flere lag i etterkant rett og slett kopiert, sier ekspertkommentator Carl Erik Torp på NRK.

Les også: Riises Avaldsnes ydmyket av Vålerenga: - Fullstendig overkjøring

- De har en utfordring nå med å finne ut hvordan de skal bryte ned en motstander som ligger i 5-3-2, sier Torp etter kampen.

Knutsen: - Har bare ett svar til det

Bodø/Glimt trener Kjetil Knutsen innrømmer at det har vært utfordrende for Glimt å møte lag som spiller på denne måten.

- Med den 5-3-2-formasjonen blir det mann-mann-spill. For meg er vi for dårlige til å skape ubalanse bakfra, vi er for dårlige til å finne ut hvordan vi skal skape den ubalansen, selv om vi har jobbet litt med det. Vi gjør det bra i andre omgang for Rosenborg. Det handler om å komme inn i de motsatte rommene. Det gjør vi for sjelden, for det blir for mye stopp og tilbake og rundt. Så må vi noen ganger gå bak de også. Mann-mann-spill sprekker hvis vi er flinke nok til å skape ubalanse bakfra, og det gjør vi ikke i dag, sier Knutsen til Nettavisen.

- Carl-Erik Torp sier på NRK at Glimt-koden kanskje er litt knekt med den formasjonen. Er du enig i det?

- Det er forståelig at han sier det, men jeg har bare ett svar til det. Det skal vi gjøre vårt ytterste for å motbevise, rett og slett. Jeg synes ikke vi skal konkludere med det ennå, men det er forståelig at det blir sagt, med tanke på det vi har vist i de siste kampene.

- Tror du flere motstandere vil prøve på det samme mot dere i kampene fremover?

- Ja, det er mye som tyder på det. Det er mange som har denne femmeren bak når de ligger lavt, 5-3-2 og 5-4-1. Det er mange utfordringer med det, men jeg føler ikke at utfordringene er så store at vi ikke skal få det til. Vi må være ærlige på at vi ikke har fått jobbet nok. Vi har gått fra kamp til kamp til kamp, sier Knutsen.

Moe: - Tvinger dem til å slå langt

Magnus Wolff Eikrem erkjenner at Molde fant inspirasjon i det øvrige Glimt-motstandere har gjort formasjonsmessig denne sesongen.

- Rosenborg brukte den, Roma brukte den, Viking var utrolig bra da de spilte med den i forrige kamp. Det var litt det vi prøvde å kopiere i hvert fall. Vi har mer kontroll og så har vi kontringspunkt. I 3-4-3 er jeg kanskje litt for enkel å ta ut, men nå har vi to der framme, og da har vi litt ekstra tyngde, sier Eikrem til Nettavisen.

Molde-trener Erling Moe er godt fornøyd med at kampplanen fungerte nesten til punkt og prikke.

- Det er dette med å ikke bli løpende etter - å bemanne opp, så du kan støte opp i stopperne deres, så ikke de får komme ut med ball og den biten. Så spiller vi med tre inne i stedet for to, så vi får tatt ut den sentrale også. Da kan spissene og den sentrale veksle på det. De har vært ganske dominerende i banespillet tidligere. I dag synes jeg vi var veldig gode i det høye presset, holdt dem der og tvang dem til å slå langt, sier Moe til Nettavisen.

Brynhildsen-show

Bodø/Glimt hadde ballen mest i den første omgangen, men Molde var minst like farlige da muligheten bød seg før hvilen.

Nærmest scoring var Ola Brynhildsen, som ved tre anledninger hadde muligheten til å overliste Nikita Haikin, uten å lykkes.

Først prøvde den tidligere Stabæk-spilleren seg på et akrobatisk brassespark, som gikk via en Glimt-forsvarer og like utenfor. Noen minutter senere plasserte han ballen like utenfor fra seksten meter etter en corner.

Like før pause kom den største sjansen for Moldes nummer elleve. Ballen ble slått langs bakken inn fra venstre. Brynhildsen var på rett plass til rett tid, men avslutningen gikk igjen via en Glimt-forsvarer og rett i hanskene til Nikita Haikin i Glimt-målet.

Dessverre for Molde måtte Eirik Ulland Andersen forlate banen med en kneskade i den første omgangen.

Eikrem avgjørende

I pausen gikk Runar Espejord ut for Glimt med en skulderskade og ble erstattet av Victor Boniface, mens Elias Hagen ble tatt av banen til fordel for Gaute Vetti.

Etter 56 minutters spill kom kampens største etter glitrende forarbeid av Magnus Wolff Eikrem, som stormet i angrep da MFK slo kontra.

I stedet for å avslutte slo Eikrem ballen på tvers til Brynhildsen, som måtte se sin avslutning bli stoppet av et tigersprang fra Haikin i Glimt-målet.

Et drøyt kvarter før slutt oppstod situasjonen som sendte Molde opp i føringen. Eikrem førte ballen inn i boksen og fintet skudd, slik at Brede Moe kastet seg inn i beina til Eikrem for å blokkere. Eikrem gikk i bakken, og dommer Rohit Saggi pekte på straffemerket.

Fra elleve meter var Sivert Mannsverk sikker som banken og satte ballen kontant i hjørnet og sikret cupmesterskapet for Molde.