*Nettavisen* Sport.

Molde går for topp fem

MOLDE STADION (TV 2 Nettavisen): Molde vant fortjent over Fredrikstad, til tross for en billig straffe. Og nå øyner moldenserne en mulig plass blant de fire-fem beste i eliteserien.

19.06.05 23:56

- Ja, helt klart. Vi er gode nok til å kjempe i øvre halvdel av tabellen, og kanskje om en plass blant de fem beste, mener Moldes midtstopper Matej Mavric, som var sikkerheten selv ved straffemerket og satte inn Moldes andre mål.

Mavric leverte i det hele tatt en meget solid kamp, og at han muligens var litt uheldig ved Fredrikstads utligning like før pause, var det ingen andre enn han selv som la særlig vekt på.

Daniel kommer
Moldes direktør Espen Silseth deler optimismen, ifølge Silseth vil Molde klare å forsterke laget slik de ønsker før høstsesongen, både på midtbanen og i angrep.

- Daniel Berg Hestad er sannsynligvis klar til neste hjemmekamp, og vi tror også at vi klarer å få forsterket angrepet slik vi ønsker, sier Silseth, og tenker på at Madio Konate fra Senegal på det nærmeste er klar for laget. I tillegg ventes nok en senegaleser, Maurice Tape Sankare, til prøvespill for klubben i nærmeste framtid.

Bedre innstilling
Med Daniel Berg Hestads comeback og en etterhvert skadefri Petter Rudi vil Molde igjen ha en av landets sterkeste sentrale midtbaner. Men den viktigste grunnen til optimismen i klubben ligger i en stadig bedre innstilling hos spillerne, mener Mavric, og han er ikke alene om å ha merket seg det.

- Det var 11 nye spillere på banen i dag, alle var mye friskere enn i de siste kampene, mener trener Bo Johansson.

- Det var stor arbeidsvilje i laget i dag, vi spiller bedre sammen som lag enn på lenge, sier Moldes spiss Rob Friend.

Frustrerende sjansesløsing
Molde pleier å skape mange sjanser på hjemmebane, og kampen mot Fredrikstad var intet unntak. Rob Friend burde ha scoret minst to mål til mot Fredrikstad, og etter kampen irriterte han seg grønn over sin egen sjansesløsing.

- Den første var ren uflaks, sier han, og tenker på det knallharde skuddet som han sendte i tverrliggeren.

Mot slutten av kampen fikk han sjansen til å legge på til 3-1, men sendte i stedet ballen rett i klypene til Fredrikstads keeper Steinar Sørlie.

- På den sjansen brukte jeg altfor lang tid, forklarer han, og rister frustrert på hodet.

Trener Johansson forteller at laget jobber kontinuerlig med å få bedre uttelling på sjansene.

- Men mye av det skyldes rett og slett tilfeldigheter, skuddet til Rob i dag kunne like gjerne ha gått inn, der var det bare centimetere om å gjøre, sier Johansson, og demonstrerer med fingrene hvor lite det var om å gjøre.

Reise en dag tidligere?
En sak som ble diskutert etter kampen var hvorfor Molde spiller dårligere borte enn hjemme. Rob Friend ønsker seg bedre tid til å forberede seg før bortekampene.

- Vi har ikke vist samme arbeidsmoral i bortekampene, jeg tror det vil hjelpe dersom vi reiser en dag tidligere, da blir det mer tid til forberedelser, mener han.

Bo Johansson bekrefter at dette har vært diskutert, og sier at laget vil reise nedover til Hamar neste helg en dag tidligere enn vanlig. Men han avviser at dette har vært et avgjørende moment i tidligere bortekamper.

- Nei, jeg har ingen tro på det, det er helt andre ting som avgjør, slår han fast.

Matej Mavric er enig med treneren i det.

- Vi spilte for eksempel en god bortekamp mot Viking. Nei, jeg tror ikke reisetidspunktet har vært avgjørende i bortekampene våre, sier han til TV 2 Nettavisen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.