Kristian Eriksen har levert fire mål og fire målgivende pasninger for HamKam i år, og vært en sterk bidragsyter til at den nyopprykkede klubben ligger over nedrykksstreken.

Den gode formen har ført til at flere klubben skal være interesserte i å hente midtbanespilleren. Nettavisen kjenner til at det skal være interesse fra Bodø/Glimt, Molde og Vålerenga.

VG var først ute med å avsløre at Molde hadde lagt inn bud på Eriksen.

Hamar Arbeiderblad rapporterte på søndag at HamKam har mottatt bud fra både Molde og Bodø/Glimt. Klubben skal ha avslått Moldes bud, som angivelig var på 12 millioner kroner, mens Bodø/Glimts bud, som er lavere, skal ha blitt akseptert.

Årsaken til det skal være at Glimt er villige til å vente med overgangen til etter sesongen, mens Molde ønsker å signere Eriksen med en gang. Spilleren selv ønsker en overgang før vinduet stenger 31. august.

– Jeg ønsker en overgang til Molde nå. Jeg digger Kamma, men må tenke på meg selv og min egen karriere også. Jeg synes dette er fin mulighet og gir mye tilbake til klubben. Det er mer enn noen annen Kamma-spiller har blitt solgt for. Jeg kom tross alt gratis tilbake til klubben for to år siden, sier Kristian Eriksen til HA-sporten sent lørdag kveld.

Les også: Her tar Boniface farvel med lagkameratene i Bodø/Glimt - reiser til Belgia

– Ekstremt skuffet

Hvis overgangssummen som rapporteres stemmer, og overgangen går i orden, så vil Eriksen bli HamKams største salg gjennom tidene.

Petter Vaagan Moen er salgsrekorden i HamKam. Han ble solgt til Brann for 10 millioner kroner.

Før sesongen var HamKam og Eriksen i en lignende situasjon. Eriksen ønsket en overgang til Rosenborg, men også da nektet klubben å selge han.

– Dette er en kjempemulighet for meg og min karriere, til å prøve meg på spill i Europa – og kjempe om en mulig tittel. Spillergruppa som er igjen i HamKam er en gjeng kjempegode spillere, som vil klare seg utmerket uten meg. Dette er et lagspill. Klubben vil få økonomi til å forsterke laget kraftig i det kommende overgangsvinduet. Dette føler jeg at jeg fortjener, sier Kristian Eriksen til HA-sporten.

Espen Olsen sier at du ikke er til slags. Hva tenker du om det?

– Alle spillere i hele verden er til salgs, så det syns jeg blir en rar kommentar. Som jeg svarte tidligere: Dette er en kjempemulighet for meg og min karriere til å prøve meg i Europa – og kjempe om en mulig tittel. Som 27-åring syns jeg at jeg fortjener sjansen nå. Så jeg forstår det ikke,og det gjør meg ekstremt skuffet –akkurat som tapet mot Kristiansund. Jeg forstår det ikke, sier Eriksen.

Les også: Mener den gode United-stemningen kan snu fort: – Har sett det før

Vil berge plassen i Eliteserien

HamKams sportssjef, Espen Olsen, blir overrasket da Nettavisen spør han om hva han tenker om at Eriksen uttalte seg til Hamar Arbeiderblad.

– Har han det? Det har ikke jeg fått lest, så det kan jeg ikke uttale meg om. Men hva han uttaler i media er opp til han, sier Olsen til Nettavisen.

Han forklarer videre at det ikke endrer på noe, og at HamKam fortsatt ikke har noen intensjon om å selge sin stjernespiller.

– Vi ønsker å gjøre alt vi kan for å berge plassen i Eliteserien, og da er vi nødt til å forsterke oss - ikke selge våre beste spillere, konstanterer Olsen.

Olsen forteller videre at han ikke ønsker å starte noen ordkrig i media ved å kommentere Eriksens uttalelser om at han er ekstremt skuffet over klubbens behandling av han.

Les også: Går knallhardt ut mot Haaland-reaksjoner: – Klovner