*Nettavisen* Sport.

Molde henter svensk landslagsspiller

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Emil Johansson er klar for sølvvinnerne fra fjorårets tippeliga.

10.01.10 21:58

Emil Johansson har lenge vært koblet til Molde. Søndag bekreftet Molde på sine egne hjemmesider at den svenske venstrebacken er klar for klubben.

23-åringen kommer fra Hammarby. Stockholms-klubben rykket ned i fjor, og Johansson gjorde det tidlig klart at han ikke hadde noen intensjon om å følge klubben ned en divisjon.

Nå er han altså klar for Molde, etter også å ha blitt koblet til Djurgården, og moldenserne er storfornøyde med å ha sikret seg forsvarsspilleren.

Spesielt med tanke på at Moldes nåværende venstreback, Knut Olav Rindarøy, har spilt så godt de siste sesongene at en overgang til en større liga kan være rett rundt hjørnet.

- Vi er veldig fornøyd med å ha sikret oss en av skandinavias mest spennende venstrebacker, ved siden av vår egen. Nå har vi dekning både på kort og lang sikt dersom Knut Olav skulle forlate klubben, sier administrerende direktør i klubben, Tarjei Nordstrand Jacobsen til klubbens hjemmeside.

Johansson har vært fast inventar på det svenske U21-landslaget som spilte seg fram til semifinale i EM på hjemmebane i 2009. I januar er han med i Erik Hamréns landslagstropp som skal spille treningskamper. Johansson scoret også målet som ble kåret til årets mål i fjorårets Allsvenskan.

Også trener Kjell Jonevret er fornøyd med signeringen.

- Emil er en ung, spennende og offensiv back som kommer til å passe veldig bra inn hos oss. Dette føles veldig bra, uansett hva som skjer med Knut Olav Rindarøy.

Dermed har Molde hentet en ny spiller, etter å ha stort sett mistet spillere siden sesongslutt. José Mota ble lånt ut tidligere i uken, og Mame Biram Diouf har som kjent gått til Manchester United.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.