RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jarl Fr. Erichsen (Scanpix)

Molde-hjelp fra Hamrén

Sist oppdatert:
Erik Hamrén sendte brasiliansk spiss til trenerkompisen i Molde.

MOLDE/OSLO (Nettavisen): Dermed har MFK-trener Kjell Jonevret sikret seg to nye angrepsspillere kort tid før seriestart.

- Dette er veldig positivt for oss. Jeg føler vi trengte noen flere alternativer, og nå har både Brian Waltrip og José Mota kommet inn i stallen mot slutten av overgangsvinduet, sier Jonevret til Nettavisen.

Dermed er også spissjakten på Nordvestlandet foreløpig avsluttet. I generalprøven mot Sogndal mandag (seier 4-1) - viste da også Pape Paté Diouf og Mame Biram Diouf at MFK ikke lider av scoringsvegring.

- Ville beholde ham
Jonevret ville imidlertid ha inn nye fjes, og tilfeldighetene ville ha det til at omgangsvennen Erik Hamrén kunne hjelpe til.

De to har tidligere utgjort trenerteamet i AIK sammen, og har fortsatt mye kontakt utenfor fotballbanen.

- Vi har snakket om Mota tidligere, men da fikk jeg inntrykk av at Erik svært gjerne ville beholde ham, sier svensken.

- Hva har forandret på det nå?

- Det vet jeg ikke sikkert, men det vel kombinasjonen med at overgangsvinduet snart stenger og at han har havnet litt utenfor i Aalborg.

La om stilen
Aalborg har solgt unna angriper Rade Prica til Sunderland, men har funnet en god erstatter i svenske Lars Nilsson.

Samtidig har Hamrén kuttet ned på langpasningene han ofte benyttet med Prica på topp. I tospann med Nilsson i 442-formasjonen har også Ronnie Schwartz gjort sine saker godt på topp.

Fysisk robuste Mota har dermed blitt overflødig, og har i tillegg slitt med skader.

- Allerede i sin andre kamp (etter skadecomeback) fik Mota en mindre skade. Da han et par uker senere var klar igjen hadde våre øvrige angripere scoret mål på samlebånd. Han har slitt litt med å nå frem til fatet siden den gang, sier sportsdirektør Lynge Jacobsen til Aalborgs hjemmeside.

Opsjon på kjøp
Dette har imidlertid ikke skremt vekk interessen hos Jonevret.

- Vi har vært på utkikk etter en robust angriper. Mota er god til å holde på ballen og komme seg til avslutninger innenfor boksen.

Brasilianeren har underskrevet en låneavtale ut 2008-sesongen. Molde har også sikret seg opsjon på kjøp av angrepsspilleren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere