MOLDE - ROSENBORG 4-1:

Rosenborg startet friskest i begge omgangene på besøk hos rivalen fra nabofylket. Likevel måtte gjestene tåle å ligge under 0-2 halvveis.

Det sørget de store Molde-profilene Ohi Omoijuanfo og Magnus Wolff Eikrem for med hver sin nettkjenning for vertene. Etter pausen trygget Sheriff Sinyan og Emil Breivik seieren med Moldes tredje og fjerde mål.

Les også: Marerittkveld for Brann - nå ligger de sist i Eliteserien

Drøyt ti minutter etter sidebyttet fikk RBK nytt håp om poeng, og en tettere medaljekamp i Eliteserien. Dino Islamovic sendte nemlig inn et reduseringsmål etter forarbeid av Olaus Skarsem.

Cornertrøbbel

Men så gikk det fullstendig i stå for Rosenborg da de skulle forsvare seg på en Molde-corner.

Sheriff Sinyan banket inn en retur etter et tverrliggertreff. Ballen i målramma var det RBK som sørget for selv.

- Igjen slipper Rosenborg inn mål på corner, bemerket kommentator Kenneth Fredheim da Molde og Sinyan kunne slippe jubelen løs.

Les også: Dette fikk LSK-stjernene til å reagere sterkt: - Det skal ikke skje

Carlo Holse er ikke kjent som en stor spiller i luftrommet. Men dansken burde absolutt ha agert på en bedre måte enn å stusse ballen i egen tverrligger.

Med 3-1-målet på Aker stadion slapp Åge Hareides RBK-mannskap inn et mål på hjørnespark for niende gang i årets eliteserie.

- Det var vi inne på før pause. Det er det ingen grunn til at et så sterkt dødballag som Rosenborg skal gjøre, tilføyde kollega Tor Ole Skullerud mens reprisene rullet på skjermene.

Tilfeldighetene og marginene var litt imot trønderne akkurat i situasjonen med Holse før Sinyans scoring. Like fullt kom målet imot altså på corner.

- Tungt

- De har egentlig starta andreomgangen positivt, Rosenborg, og får reduseringa. Så kommer den 3-1-scoringa selvfølgelig på et tungt tidspunkt for bortelaget, fortsatte Skullerud.

Trønderne åpnet som nevnt best i Rosenes by søndag, men det var Molde og Eliteseriens toppscorer Omoijuanfo som ordnet mål først.

Les også: Northug er bekymret. Landslagstreneren mener han tar feil

Molde-spissen var først framme på en retur etter en avslutning fra Etzaz Hussain, og gjorde ingen feil.

Eikrem var like sikker da han doblet ledelsen etter et fint overhopp fra Ohi.

Rosenborg begynte på en kort snuoperasjon, men med Sinyans kjappe 3-1-mål gikk det meste av lufta ut av bortelaget.

Rett før slutt gjorde innbytter Emil Breivik ydmykelsen komplett med en flott scoring, som ga 4-1 i Moldes fjerde strake hjemmeseier mot RBK i Eliteserien.