Torsdag kveld startet Molde jakten på nok et europaeventyr. Gjestene fra Sveits ble feid av banen i romsdalingenes første kamp i Uefas nyvinning.

– Vi gjennomfører bra. Jeg synes vi har en svak åpning, men vi retter opp i det etter hvert. Faktisk synes jeg vi kunne plusset på med to-tre mål til. Jeg er godt fornøyd med gjennomføringen mot et godt fotballag, sa Molde-trener Erling Moe til VG etter seieren.

Ola Brynhildsen sendte MFK i føringen etter knappe sju minutter. Deretter la Ohi Omoijuanfo på til 2-0 kvarteret før pause.

Franskmannen Grejohn Kyei var nær ved å redusere minuttet før hvilen, men tverrliggeren sto i veien for Servette-angriperen.

Magnus Wolff Eikrem banket inn spikeren i Servette-kisten 15 minutter ut i den andre omgangen. Han fastsatte resultatet til 3-0.

De blåkledde vertene sikret seg dermed et meget godt utgangspunkt før returoppgjøret i Genève om en uke.

Tar ikke noe for gitt

Moe advarer mot å innkassere avansementet for tidlig. Han viser til opplevelsen mot Aris i europaligakvalifiseringen i 2019. Der måtte MFK ut i ekstraomganger for å ta seg videre etter å ha vunnet hjemmekampen 3-0.

– Det er ingenting som er avgjort før vi er ferdige med bortekampen. Det bruker bestandig å være vanskelig borte i Europa, så vi må bare fortsette.

Sammenlagtvinneren møter tyrkiske Trabzonspor i 3. runde av kvalifiseringen. Deretter er det et siste hinder før gruppespillet.

Drømmestart

Servette skjøt ut av startblokkene og var farlig frampå allerede før første minutt var passert torsdag. Men det var Molde som skulle få et tidlig ledermål.

Erling Knudtzon løp seg fri på høyrekanten etter kun seks minutter og luftet et innlegg til Ohi Omoijuanfo på bakre stolpe. Ohi headet tilbake til Ola Brynhildsen, som enkelt kunne stange vertene i føringen.

Det var Brynhildsens første scoring i Molde-drakta.

– Nå satser jeg på at jeg er der jeg skal være. Da kan det bare gå en vei, sa han fornøyd etterpå.

På 2-0 svingte Eikrem inn et hjørnespark fra venstre. Ballen gikk via hodet til tidligere Arsenal- og Manchester City-spiller Gaël Clichy og til en åpen Ohi på bakre stolpe. Spissen gjorde ingen feil fra kloss hold.

Kvarteret etter pause var det Eikrems tur til å finne nettmaskene. En svak sveitsisk klarering etter et Molde innlegg endte til slutt opp hos midtbanegeneralen, som kontant banket inn 3-0.

Stygg smell

Moldes Kristoffer Haugen kolliderte stygt med Servette-kaptein Anthony Sauthier snaut ti minutter før hvilen. Begge spillerne ble liggende en god stund på gressmatten og måtte få hjelp av det medisinske apparatet.

Sauthier skallet i bakhodet til Haugen og fikk en stygg flenge over sitt venstre øye. Haugen landet forkjært som følge krasjen i bakhodet, og han pådro seg en stygg vridning i høyrekne.

Begge spillerne ble byttet ut etter den harde kollisjonen.

Eikrem måtte ut ti minutter før slutt. Etter kampen sa Moe at det kun var snakk om krampetendenser.

Molde imponerte stort i fjorårets europaliga og tok seg hele veien til en åttedelsfinale. Der vant spanske Granada knepent 3-2 sammenlagt.

Conferenceligaen er nivået under europaligaen. Rosenborg, Bodø/Glimt og Vålerenga deltar alle i kvalifiseringen til turneringen.

(©NTB)