Gå til sidens hovedinnhold

- Molde kjøper Jo Inge Berget

- Nyheten kommer svært overraskende på Strømsgodset.

Jo Inge Berget er solgt til Molde, og forlater Strømsgodset etter hjemmekampen mot Atlético Madrid neste uke, hevder dt.no.

Drammensavisen skriver at nyheten kommer svært overraskende på Strømsgodset, som trodde de hadde Udinese-spilleren på lån ut sesongen.

Molde har imidlertid i lengre tid forsøkt å kjøpe Berget fri fra kontrakten med den italienske klubben, og Drammens Tidende skal være kjent med at partene ble enige i forrige uke.

Kan ikke bekrefte
Styreleder i Molde kan ikke bekrefte overgangen, men legger ikke skjul på at Molde har ønsket seg spilleren i lengre tid.

- Det har jeg ingen kommentar til akkurat nå. Nå er jeg på fjellet, og har akkurat kommet inn i en sone der jeg har dekning, ler han når Nettavisen kontakter ham.

- Men det er ingen hemmelighet at vi har gitt et bud og jobbet med det, fortsetter han, og lover at han skal sjekke opp saken.

Noen få minutter senere ringer han Nettavisen opp igjen:

- Jeg kan ikke bekrefte et kjøp av gjeldende spiller, sier styrelederen.

- Og policyen i Molde er at vi bekrefter eller avkrefter både kjøp og salg når en handel er gjennomført, legger han til.

Ønsket av Godset
20 år gamle Berget starter uansett kampen for Strømsgodset i det første oppgjøret mot Atlético Madrid torsdag kveld.

Videre spiller han for drammenserne i helgas oppgjør mot Lillestrøm på Marienlyst, samt returoppgjøret mot Atlético samme sted i neste uke, før han ifølge dt.no blir Molde-spiller 5. august.

Avisen skriver at Strømsgodset har snakket med Udinese om å kjøpe spilleren fri fra kontrakten med italienerne, som utløper i 2012.

Spilleren gikk til Udinese i 2008, men Berget spilte hele 2009-sesongen for sin tidligere klubb, Lyn.

Året senere var det Strømsgodset som fikk leie spillerens tjenester, og selv om Berget fortsatte i Godset-drakta også denne sesongen, ville altså drammenserne aller helst sikre seg 20-åringen på permanent basis.

Sju mål
Klubbene ble imidlertid ikke enige om en pris, og dermed har Molde - med penger på bok etter at Pape Pate Diouf ble solgt til København - benyttet anledningen til å sikre seg angriperen.

I utgangspunktet er Berget på lån til Strømsgodset ut sesongen, men en klausul i leieavtalen sier at kontrakten opphører dersom Berget blir solgt videre til en ny klubb.

20-åringen har vært et fast innslag i startelleveren hos Strømsgodset, og står med sju scoringer på sitt halvannet år lange opphold i klubben.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken