*Nettavisen* Sport.

Molde lekte gjemsel

Nervøse Molde-spillere lot Ham-Kam styre kampen i første omgang. - Vi gjemte oss bort. Ingen tok ansvar, er Magnus Kihlbergs diagnose.

23.10.05 22:37

MOLDE STADION (TV 2 Nettavisen): MOLDE-HAM-KAM 1-1:

På hjemmebane har Molde så langt i år hatt for vane å gå hardt ut og presse motstanderne høyt. Mot Ham-Kam leverte laget en påfallende tafatt 1. omgang. Magnus Kihlberg mener det har en psykologisk forklaring.

- I første omgang var vi rett og slett redde for å gjøre feil, folk gjemte seg bort og ville ikke ha ballen, ingen ville ta ansvar, slår han fast overfor TV2 Nettavisen.

Høye skuldre
- Det er ikke ofte vi åpner hjemmekampene så dårlig, i første omgang var vi rett og slett ikke gode, mener Moldes trener Bo Johansson, som etter en kort tenkepause går med på at spillerne nok tenkte for mye på nedrykksstriden i begynnelsen av kampen.

- Det er nok riktig å si at vi spilte med høye skuldre, det var mye spenning i laget. Andre omgang var bedre, og med litt flaks kunne vi tatt alle tre poengene, mener han.

- Vi åpnet rett og slett elendig, det ble for stillestående og nervøst. Det bedret seg etterhvert, men kampen sett under ett var under pari for vår del, sier Trond Strande. Petter Christian Singsaas er av samme oppfatning.

- Det ble for ensformig, og vi begynner å stresse når vi får mål i mot oss. I andre omgang kjører vi over dem, mener han.

Optimistisk Solbakken
Ham-Kams trener Ståle Solbakken var på sin side sånn passe fornøyd med poengdeling mot Molde.

- Vi gjør en god kamp mot et veldig godt hjemmelag. Vi er bedre enn Molde i første omgang, i andre omgang presser de på, men vi står godt i mot og kjører gode kontringer, det kunne fort bikket begge veier, sier han til TV2 Nettavisen. Han skulle gjerne sett at Ham-Kam tok alle tre poengene, men er ikke alt for skuffet over ett poeng, med tanke på tabellsituasjonen.

- Jeg synes det ser bedre ut for oss nå, slår han fast.

Ham-Kams keeper Eddie Gustafsson spilte sin første kamp på Molde Stadion siden han forlot Molde til fordel for Ham-Kam før årets sesong, og syntes det var artig å være tilbake i Molde. Han er i likhet med Solbakken også mer optimistisk etter å ha kapret ett poeng mot Molde, men han mener likevel laget burde vunnet kampen.

- Vi spilte en bra kamp, det er bare tilfeldigheter som gjør at det blir 1-1, mener han.

Har overtaket
Moldes trener Bo Johansson er tross forspilte sjanser og to tapte poeng mot Ham-Kam overbevist om at Molde vil overleve i eliteserien også denne sesongen.

- Bodø/Glimt er vel allerede klar for 1. divisjon, og vi ligger fremdeles foran Fredrikstad og Ålesund. De to lagene har større press på seg enn vi har, de må gjøre det bedre enn oss i siste serierunde for å gå forbi oss, påpeker han.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag