Molde med sterk seier mot Larvik

STERK: Moldes storscorer Ragnhild Valle Dahl storspilte mot Larvik.

STERK: Moldes storscorer Ragnhild Valle Dahl storspilte mot Larvik. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Molde tok første stikk i sluttspillet mot et Larvik bestående av tre kommende Molde-spillere.

23.04.19 20:26

LARVIK - MOLDE 21-24 (12-14):

Kriserammede Larvik var på forhånd utpekt som store favoritter i tirsdagens første sluttspillkamp mot Molde. Likevel var det gjestene fra Romsdal som stakk av med seieren i Larvik.

Anført av storscorer Ragnhild Valle Dahl vant Molde til slutt 24-21 mot et Larvik-lag bestående av tre kommende Molde-spillere.

Seieren betyr at Molde tar med seg første stikk i kvartfinalekampene før neste oppgjør i sluttspillet skal spilles. Om Molde vinner også returkampen, vil de være klare for semifinale. Larvik trenger en seier for å tvinge frem en tredje og avgjørende kamp mot Molde.

Spesiell situasjon

Tirsdagens kamp ble preget av den noe spesielle situasjonen der tre av Larviks spillere allerede hadde signert for Molde fra og med neste sesong.

Mari Molid, Hege Løken og Mathilde Rivas-Toft bytter ut den hvite Larvik-drakta med Moldes mørkerosa drakt ved sesongslutt.

Full oversikt: Direktesendt håndball på Nettavisen Pluss

SPESIELL SITUASJON: Larvik-spillerne Mari Molid, Hege Løken og Mathilde Rivas-Toft melder alle overgang til nettopp Molde ved sesongslutt. Her fra en time out med trener Lene Rantala i den andre omgangen.

Molid var før kampen klar på at det ikke hadde noe særlig å si, og at det handlet om å avslutte på en god måte i Larvik. Det gjorde også bakspilleren, som sammen med Rivas-Toft banket inn flere mål for hjemmelaget.

Full oversikt: Direktesendt håndball på Nettavisen Pluss

Kruttsterk Valle Dahl

En annen spiller som er klar for klubbytte, Ragnhild Valle Dahl, herjet virkelig i tirsdagens kamp. Valle Dahl melder overgang til seriemester Vipers Kristiansand etter sesongen, og markerte tydelig mot Larvik hvorfor Vipers har vist sin interesse for henne.

MOLDE-TRENER: Moldes trener Helle Thomsen ledet laget til en sterk seier borte mot Larvik. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Seks scoringer på ni skudd var fasit for Valle Dahl i den første omgangen, og hun var dermed sterkt bidragsytende til at Molde ledet ved halvspilt kamp.

Bakspilleren fortsatte oppvisningen i skuddteknikk også etter pausen, og ble til slutt toppscorer i kampen med sine ni mål. Sarah Dahlsgaard Paulsen fulgte like bak med sju mål.

Returkampen mellom lagene spilles i Molde Arena fredag klokka 20.00. Kampen sendes direkte på Direktesport.no.

Nettavisen Pluss: Få 1 måned for 1 krone, eller 3 måneder for 399 kroner

Slik endte de andre kvartfinalene:

Tertnes - Fredrikstad 37 - 28
Vipers Kristiansand - Oppsal 34 - 22
Storhamar - Byåsen 26 - 21

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.