Gå til sidens hovedinnhold

Molde nær sølvet

Utspilte og utklasset Stabæk, som måtte spille 75 minutter med ti mann.

MOLDE-STABÆK 4-0:

Molde slet med formen, og hadde ikke slått Stabæk hjemme på fem år. Stabæk hadde vunnet fem av sine seks siste seriekamper, og var storfavoritter, men slik så det aldri ut da dommer Terje Hauge blåste i gang sølvkampen på Aker Stadion lørdag ettermiddag.

Tidlig utvisning
Molde var best fra første ballspark, hissigere og skapte sjanser på løpende bånd. Mye av skylda må Johan Andersons tidlig utvisning etter to gule få, det andre av den mer tvilsomme typen, men det var likevel liten tvil om hvem som ønsket denne seieren mest.

Moldenserne hamret løs på Stabæk-målet fra første ballspark, og Mame Biram Diouf, Christian Steen og Magne Hoseth hadde hver sin store sjanse før Molde fikk ballen i nettet etter 37 minutters spill. Jon Knudsen hadde holdt Stabæk inne i kampen fram til da, men bommet i feltet, og Mame Biram Diouf kunne heade hjemmelaget i ledelsen. Den holdt seg omgangen ut, og da Daniel Nannskog ikke satte sin store sjanse alene med Knut Dørum Lillebakk skjønte man hvilken vei det ville bære.

Utklassing
Molde fortsatte presset i andreomgangen, og produserte den sjanser i hopetall. Uttelling fikk de også etter sidebyttet da Mattias Mostrøm fyrte av gårde en kanon fra 20 meter etter en times spill – og 2–0.

De ga seg ikke der, ti minutter senere var det Pape Pate Diouf etter at Molde hadde rullet opp en angrep som parkerte hele Stabæk-forsvaret. Game, set og match, og enda mer da samme mann trillet inn det fjerde minutter før slutt – og Molde har dermed så nære en sølvmedalje de kan komme:

Rykket ifra
Tre poengs ledelse på Stabæk når to runder gjenstår, og med en overlegen målforskjell, det blir et hyggelig Molde-år likevel. At Mame Biram Diouf også kunne notere seg for sin 15. scoring for sesongen betyr også at han er på delt førsteplass på toppscorerlista.


Jan Jönsson var ikke fornøyd med dommer Terje Hauge, som han mener ikke hadde noen god dag på jobben.

– Utvisningen preget kampen, sa Stabæk-treneren tørt til NRK etter kampen.

– Vi er best i 90 minutter, var Kjell Jonevrets kontante svar.

Nettavisen kommer tilbake med ytterligere reaksjoner og kommentarer fra Molde i løpet av kort tid.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene