STABÆK - MOLDE 0-3:

Molde fikk med seg tre poeng fra oppgjøret med Stabæk på Nadderud lørdag kveld og dermed holder gutta fra rosenes by tritt med Bodø/Glimt i toppen av tabellen.

Før Glimt møter Strømsgodset i Drammen søndag står begge lag med 47 poeng, men Molde har naturlig nok én kamp mer spilt enn de regjerende mesterne.

Molde og Bodø/Glimt møtes for øvrig på Aker stadion onsdag neste uke.

Lørdagens seier på Nadderud var imidlertid ikke av det vakre slaget. Det ble alt i alt en rotete fotballkamp, der gjestene ble redusert til ti mann allerede etter 35 minutter.

- Det er en spesiell fotballkamp dette her. det har skjedd mye rart, mange stopp i spillet og kortene har florert, poengterte TVNorge-kommentator Asbjørn Myhre.

Reagerte på det som ble sagt på TV

Ohi Omoujianfo ble tomålsccorer mot gamleklubben og måtte tåle litt meldinger fra hjemmelagets fans underveis i kampen.

- Det er alltid sånn når man kommer tilbake. Jeg vet egentlig ikke hva de er grinete på? De fikk en del penger i banken da de solgte meg til Molde og jeg gjorde jobben jeg skulle da jeg var i Stabæk. Jeg vet ikke hva de har imot meg, men sånn er det, sier han.

Han trekker også fram at det Stabæk-trener Kjønø sa i TV-intervju før kampstart, ble en ekstra motivasjon for Molde-spillerne i lørdagens kamp.

- Det er bare deilig, det motiverer meg. Og så er det deilig at Kjønø står på TV før kampen og snakker om svakheten til Molde. Det ga oss ekstra motivasjon, vi ville vise ham i dag. Vi vinner 3-0 med en mann mindre. Du (Kjønø) klarte ikke å utnytte svakhetene våre, sier tomålsscoreren.

- Soleklar straffe

Stabæk-trener Kjønø var klar i sin tale etter kampslutt.

- Det å tape med en mann mer er aldri godt nok, i hvert fall ikke 3-0. Vi må ta vare på de sjansene vi får og det klarer vi ike i dag. Da blir det tap. Det er skuffende, for vi hadde virkelig troen på tre poeng da vi gikk inn til pause, sier han til TVNorge.

Han mener også at bæringene ble snytt for straffe da Oliver Edvardsen ble dyttet overende inne i feltet på stillingen 2-0 til gjestene.

- Det er soleklar straffe. Det er ikke tvil, var Stabæk-trenerens dom da han fikk se reprisen.

Selvmål

Molde tok ledelsen etter et drøyt kvarter. Ola Brynhildsen la inn foran mål og Stabæk-stopper Ivan Mesik var uheldig og satte ballen i eget nett.

35 minutter var spilt da Moldes Birk Risa ble sendt i dusjen. Han fikk sitt andre gule kort da han dro ned Fitim Azemi og gjestene var redusert til ti mann.

Hjemmelaget hadde ikke mange store sjanser før pause, men vertene var halvfarlige ved et par anledninger på dødball, uten at det ga tellende resultat.

Molde mistet Eirik Ulland Andersen med skade i første omgang og etter hvilen måtte også kaptein Martin Ellingsen forlate banen med skadeproblemer.

Selv om Molde var ti mann, benyttet de sjansen til å kontre når den bød seg. Kort tid etter pause fikk Ohi Omoijuanfo en slik mulighet. Spissen satte fart og kom alene gjennom med keeper Marcus Sandberg. Han doblet ledelsen til hvittrøyene.

Både i forkant og etterkant av det målet var imidlertid Stabæk-spillerne rasende. De mente Emil Breivik hadde stoppet en Stabæk-spiller på ulovlig vis i andre enden av banen før kontringen ble satt i gang og mente dommeren burde blåst frispark.

Straffemiss

Dommer Kristoffer Haugenes sto imidlertid godt plassert ved situasjonen.

Ohi fikk sjansen til å sette enda et mål da han ble lagt i bakken innenfor 16-meterfeltet i det 65. minutt, men avslutningen fra krittet gikk i tverrliggeren.

Etter straffemissen presset Stabæk på i jakten på en redusering. Verten skapte noen brukbare sjanser, men effektiviteten var ikke på deres side.

Mens Stabæk flyttet opp mye folk på slutten, og blant annet sendte Simen Wangberg opp som spiss, benyttet Molde anledningen til å punktere kampen.

Med fem minutter igjen fikk Ohi ballen av en uselvisk Rafik Zekhnini og Molde-spissen rullet inn sitt andre mål for kampen og Moldes tredje.