SKEID – MOLDE 1–3

LILLESTRØM (Nettavisen): Obos-klubben Skeid rystet de regjerende cupmesterne fra Romsdalen tidlig, da Marcus Melchior banket inn ledermålet i den første omgangen.

Men Erling Moes menn viste vinnermentalitet og hentet inn forspranget.

Ola Brynhildsen og Kristian Eriksen var toneangivende den tiden de spilte, og scoret at på til ett mål hver etter vertenes drømmestart.

Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem chippet inn 3-1, og sikret dermed cupavansement for blåtrøyene.

Molde-profil reagerer: – Merkelig

Birk Risa og Molde vant til slutt komfortabelt, men for forsvarsspilleren ble det en strek i regningen at han måtte av med en kjenning i leggen.

– Jeg håper det er krampe, også får vi telle opp når jeg våkner i morgen, forteller han med en ispose på leggen.

For anledningen måtte Skeid bytte hjemmebane til innendørshallen i Lillestrøm, grunnet underlaget på Norde Åsen. Molde-profilen stusser over valget:

– Jeg synes personlig at tellende kamper ikke skal spilles i slike haller, men når man først må det så duger dette. Men det gjør helt klart kampen merkelig. Vi er profesjonelle, og jeg gjennomfører til slutt på en god måte.

Ut mot dommeren

En av snakkisene etter kampen er situasjonen der talentet Marcus Melchior gikk ned innenfor Moldes sekstenmeter, og ropte på straffe. Han ble derimot vinket opp igjen av kampleder, til store protester fra Skeid-spillerne.

Nå er spilleren klar i sin sak:

– Jeg mener at den er klar. Han er på bakbeinet mitt som gjør at jeg faller, og jeg hadde rukket ballen hvis ikke. Dommeren sier at han ikke gjorde et forsøk på å ta meg, men jeg synes ikke det skal ha noe å si. Jeg mener det er feil avgjørelse, forteller målscorer Melchior til Nettavisen etter kampen.

Og fortsetter:

– Ting kunne jo sett annerledes ut, hvis vi hadde fått inn en 2-1-scoring før pausen. Det er frustrerende naturligvis.

Skeid solgte stortalentet Jakob Napoleon Romsaas til Tromsø tidligere i vinter. Nå er det Melchior som er ventet å være Skeids neste eksportvare.

– Det her var jo naturligvis en god mulighet til å vise seg fram, selv om det er tidlig for meg etter skaden. Nå har jeg bare fokus på å komme helt tilbake igjen.

Innholdsrike minutter

Cupoppgjøret fikk en perfekt start for rødtrøyene, som var giftige på kontringene og fikk betalt.

– Et vanvittig angrep av Skeid. Fantastisk rullet opp fra 1. divisjonslaget, og de leder 1–0 over Molde. Han er muligens det neste salgsobjektet i Skeid, og lever en vanvittig avslutning, kom det fra NRKs kommentator Jørn Lien.

Det tok derimot under ett minutt for den regjerende norgesmesteren svarte gjengen fra Oslo, da Ola Brynhildsen ekspederte et innlegg fra Erling Knudtzon i nettet.

– Surt for Skeid etter den vanvittige starten, og så utligner Molde så raskt.

Skeid ropte på straffe noen minutter før hvilen da målscorer Melchior gikk i bakken, men fikk ikke medhold av kampleder Svein Tore Sinnes.

– Det så jo ganske mistenksomt ut, og spillerne flokker seg rundt dommeren. Melchior var gjennom der og ble felt, så det ut som.

Tung andreomgang

Hovedstadslaget holdt følge i den første omgangen, men etter hvilen ble det hakket tyngre.

Kristian Eriksen var farlig frempå ved flere anledninger de første 45, og etter drøyt 65 minutter fikk han scoringen sin.

– Der kom den. Et fint Molde-angrep der Kristian Eriksen får avsluttet og er kontant ned i hjørnet. Jeg kan vel si at det er fortjent, for Molde har vært det beste laget i den andre omgangen.

Vondt ble til verre for hjemmelaget da Magnus Wolf Eikrem gjorde kort prosess, og satt spikeren i kista med ti minutter igjen på klokka.

Slik var kampen: