Gå til sidens hovedinnhold

Molde reagerer på svartebørssalg før storkampen

Interessen for de 600 billettene til Molde-Arsenal er enorm, og har også ført til uønskede tilfeller.

MOLDE (Nettavisen): Derfor har Lars Outzen, klubbens billettansvarlig, og Molde tatt grep før storkampen i Europa League på Aker Stadion torsdag.

- Vi innfører ID-sjekk ved alle inngangene. Det er ikke bare på grunn av svartebørs, men også så vi er sikre på at de som kommer er de som faktisk står på lista, forteller han til Nettavisen.

Molde-lederen forteller imidlertid at de allerede har avdekket en situasjon der billetter til kampen ble solgt til blodpris på nett.

Til tross for at det kun er Molde-sesongkortinnehavere som har hatt muligheten til å sikre seg billett til kampen mot Arsenal, oppdaget klubben at det en periode lå billetter ute til salgs på nett.

Pris per billett? 1000 kroner.

- Vi avdekket et tilfelle der det var solgt fire billetter til en privatperson, forklarer Outzen.

Han fikk tak i vedkommende, men forteller at han ikke har nevneverdig sympati for personen som kan ha kastet 4000 kroner ut av vinduet.

Nettavisen har ikke sett den aktuelle annonsen som Outzen forteller om, men er kjent med at det finnes ulike typer nettsteder legger til rette for kjøp og salg av billetter som er kjøpt opp via for eksempel sesongkort-avtaler, for så å selges dyrt videre.

- Forkastelig praksis, sier Outzen

- Kunne solgt 30.000 billetter

Outzen har hatt en stri tørn med å håndtere henvendelser fra supportere som ønsker billett til møtet med en av Englands største klubber.

- Vi kunne vel solgt ut stadion tre ganger. 30.000 billetter tror jeg vi kunne solgt, sier han.

Det er imidlertid kun 600 som får plass på Aker Stadion torsdag, hvorav 200 er forbeholdt samarbeidspartnere.

De 400 andre blir loddet ut blant klubbens sesongkortinnehavere.

- Det har vært mye trøkk, spesielt til å begynne med da vi plutselig fikk mange supportere i hele landet som i tillegg var Arsenal-supportere, forteller Outzen.

Det gjorde at klubben måtte legge ut informasjon på sin egen nettside, men henvendelsene har ikke stoppet av den grunn.

- Det tok av noe, men det har kommet veldig mange e-poster og telefoner, forteller han og påpeker at det er synd at ikke flere får oppleve at et norsk lag møter en av Europas største klubber.

Vil se et offensivt Molde-lag

Torsdagens oppgjør mot Arsenal er det største på mange år i Molde. Erling Moes mannskap ligger på annenplass i gruppa etter seks poeng på tre kamper, og er solide underdogs mot Mikel Artetas mannskap.

Serietoeren har imidlertid ingen plan om å legge seg lavt mot London-klubben.

- Jeg håper at vi får se et Molde-lag som vil være med å danse. Vi skal gjøre det på en offensiv måte. Vi vet at vi står overfor en voksen oppgave, men vi skal slippe oss løs og vise oss fram. De er da Molde er på sitt beste. Vi skal være gode nok til å bite fra oss, sa Moe under onsdagens digitale pressekonferanse.

Der var også kaptein Magnus Wolff Eikrem med. Han vet at ett poeng til Molde kan være avgjørende med tanke på avansement til kvartfinalen.

– Det er ikke ofte at vi får besøk av de beste lagene i Premier League og i verden. Vi har satt oss i en god posisjon, og dette er en av de største kampene noen gang på Molde stadion, sa Eikrem.

Molde har tatt seks poeng på de to første kampene, og de er videre til kvartfinale om de blir like bra i de tre siste kampene.

– Vi har spilt bra i de siste to ukene, og det er slike kamper som dette vi drømmer om å spille, sa Eikrem.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken