RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Molde sikret uavgjort i Amsterdam


MÅLSCORER: Molde feirer Harmeet Singhs utligningsmål i første omgang.
MÅLSCORER: Molde feirer Harmeet Singhs utligningsmål i første omgang. Foto: Michael Kooren (Reuters)
Sist oppdatert:
Ordnet gruppeseier i Europa League.

AJAX - MOLDE 1-1

Ole Gunnar Solskjær og hans Molde var allerede kvalifisert til neste runde av Europa League før kampen ble sparket i gang. Dermed sa han til MAX før kampen at han så på oppgjøret på Amsterdam ArenA som en bonuskamp for Molde.

Molde måtte gjøre endringer tidlig med skade på kaptein Joona Toivio, men red av strømmen etter at Ajax tok ledelsen ved Doony van de Beek. Harmeet Singhs scoring i det 25.minutt sikrer 1-1 og Molde er videre fra gruppe A som gruppevinner.

- Du må se hele gruppa i sammenheng. Vi har tre kamper på bortebane, hvor vi tar med oss poeng i alle sammen. To seirer og en uavgjort. Og det er uavgjort en måned etter av serien i Norge er ferdig.

- Det er en bragd. Jeg synes guttene har prestert opp mot sitt beste. De har ikke overprestert, med nytt og lært av disse kampene her. Det er imponerende, sa Solskjær til TV 2.

Ajax fører, Molde svarer

Molde gikk rett i strupen på Ajax og tillot dem ikke å starte med finspillet sitt tidlig i kampen. Hverken eller av lagene fikk til veldig mye starten, og så ut til å nøytralisere hverandre litt.

Så steg 18-åringen Donny van de Beek til værs etter at høyreback Ricardo van Rjihn løftet ballen inn i boksen etter et frispark. Selv om Molde-kaptein Joona Toivio kom galloperende ut så klarte han ikke å stoppe headingen fra ungguten som seilet over Molde-keeper Ethan Horvath og gav hjemmelaget 1-0 i det 14.minutt

Det kunne fort blitt enda verre for Molde etter at Harmeet Singhs dårlige klarering ramlet rett i beina på serbiske Nemanja Gudelj kun et par minutter senere. Hans skudd smalt i tverleggeren bak Horvath, og Molde slapp dermed med skrekken.

Molde var nær ved å slå tilbake i det 25.minutt når Per Egil Flo slo et utsøkt innlegg som traff Ola Kamara. Hans avslutning var god, men redningen fra Jasper Cillessen var bedre.

Toivio måtte ut etter smellen med Van de Beek og ble erstattet av Daniel Berg Hestad. Han viste at de gamle fortsatt er eldst når han snappet opp en kort corner og fant Singh inne i boksen.

Hans skudd tok en styring i Van Rhijn og satte Ajax-keeper Jasper Cillessen helt ute av spill. Dermed sto det det 1-1 mot Amsterdam ArenA etter 29 minutter.

Etter dette slet Ajax med å få ordentlig i kampen igjen, samt at Moldes kontringer ikke var av ypperste kvalitet. Dermed kunne de to lagene gå til pause på stillingen 1-1.

Rufsete andre omgang

Andre omgang startet igjen veldig rufsete for begge lag der både Molde og Ajax slet med å komme til de helt store sjansene.

Likevel var Viktor Fischer toneangivende for vertene, og han burde gjort det bedre i det 56.minutt da han slo luke på Martin Linnes og satte fart mot mål. Hans skudd manglet presisjon og suste over Horvaths mål.

Like etter var det Moldes venstrekant, Mohammed Elyounoussi, som kanskje burde gjort det bedre når Harmeet Singh fant han ut på siden. Han skjærte innover i boksen, men skuddet ble blokkert ut til corner.

Gruppevinner

Innbytter Anwar El Ghazi vil nok føle at han burde ha gitt Ajax ledelsen i det 67.minutt når Riechedly Bazoer fant han med en fin pasning ute på høyrekanten. Igjen ble Molde reddet av tverleggeren etter at El Ghazis skudd kun fant aluminiumen.

Samme mann var på farten igjen kun minutter senere etter at kaptein Davy Klaassen la igjen ballen. Denne gangen måtte Horvath ut og redde. For å gjøre vondt til verre for Ajax ble Nemanja Gudelj utvist i det 90.minutt etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort.

Flere scoringer skulle det ikke bli på Amsterdam ArenA og igjen hadde Molde levert et solid resultat på bortebane i Europa. 1-1 betyr at Ole Gunnar Solskjærs menn går videre som gruppevinnere og får følge av tyrkiske Fenerbahce som spilte 1-1 på hjemmebane mot Ronny Deilas Celtic.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere