Gå til sidens hovedinnhold

Molde sjanseløse da Arsenal og Pepe våknet etter pause

Molde holdt følge i én omgang, men ble et hakk for små i Europa League-oppgjøret mot Arsenal.

MOLDE - ARSENAL 0-3:

MOLDE (Nettavisen): Med Kjell Inge Røkke på tribunen yppet Molde seg før pause Mikel Artetas stjernemannskap, men som i det første oppgjøret giret London-klubben opp etter hvilen.

Det var nok både på Emirates og på Aker Stadion torsdag, og Nicolas Pepe og Reiss Nelsson ble på mange måter avgjørende etter at de for alvor våknet i den andre omgangen.

Førstnevnte ble utvist mot Leeds forrige helg da han skallet ned en motspiller, en handling som blant annet ble kalt «idiotisk» av Nils Johan Semb.

Mot Molde var han langt fra på sitt beste, men ivorianeren våknet til liv etter hvilen. Etter kampen vanket det skryt fra manager Mikel Arteta.

- Du ønsker å se en reaksjon, og jeg kunne se på kroppsspråket hans fra det første minuttet at han var klar. Jeg synes han spilte en god kamp og han scoret mål og han kunne scoret både ett og to til, sier spanjolen på den digitale pressekonferansen etter kampen.

Like etter hvilen prikket Pepe ballen i krysset, før han fikk se lagkamerat Joe Willock finne Nelsson inne i feltet, som satte inn 2-0.

Dermed slapp Artetas mannskap unna, etter at Molde produserte flere gode muligheter og var nær å sjokkere Arsenal de første 45 minuttene.

Nærmest kom Sheriff Sinyan, som fra under en halvmeter misset i avslutningsøyeblikket på 0-0.

Sjansesløseriet ble etter hvert straffet mot gjestene fra London, og like før slutt fastsatte Folarin Balogun sluttresultatet til 3-0.

Molde-trener Erling Moe var en fattet mann etter tapet.

- Vi er litt skuffet i dag med tanke på resultatet, og at vi ikke klarte å skape mer. Vi var et modig lag, et lag som ville bruke ballen. Vi turte å bruke ballen. Men dessverre blir vi straffet av dem vi møter. For å bli bedre, må vi tørre å være oss sjøl og teste grensene, sier han.

Resultatet betyr at Arsenal er klare for utslagsrunden i Europa Leauge, mens Molde kjemper med Rapid Wien om den andre avansementplassen.

Les også: Molde reagerer kraftig før storkampen: - Det er forkastelig

Gigantisk Sinyan-mulighet

Erling Moe varslet i forkant av oppgjøret at de 600 tilskuerne på Aker Stadion ville få se et offensivt Molde-lag, og hovedtreneren holdt hva han lovet.

De blåkledde var fullt på høyde i den første omgangen mot et til tider sløvt Arsenal-lag.

Reiss Nelson var imidlertid svært livlig fra sin venstrekant, og 20-åringen fikk kampen første mulighet da han etter 12 minutter kom til avslutning inne i boksen, men Andreas Linde fikk parert.

To minutter trodde hele arenaen at sjokkledelsen var et faktum da Eirik Hestad slo knallhardt inn fra venstre.

På bakre stolpe kastet Sheriff Sinyan seg fram, men fra under en halvmeter maktet han å sende ballen på tvers av målet, mens han selv krasjet med stolpen.

Anført av en meget opplagt Stian Gregersen i midtforsvaret hadde Molde god kontroll på Arsenal i store deler av den første omgangen, men etter 20 minutter Nicolas Pepe en god mulighet til å sende det engelske storlaget.

Ivorianeren, som mistet hodet da han skallet ned en motspiller og ble utvist i helgen, trakk seg inn fra venstre, men ballen forsvant utenfor.

Pepe våknet

Arsenals stjernespiller fikk likevel muligheten til å revansjere seg mot Molde, og etter en til tider tam førsteomgang fyrte han virkelig på alle sylindere så snart den andre omgangen var i gang.

Kun et par minutter pause sendte han et varsko da han fikk ballen ute til høyre og bøyde den opp i tverrliggeren og ut.

Etter 50 minutter fikk han muligheten på ny, og da skrudde han siktet et par knepp ned.

Risa rakk aldri å komme oppi den tidligere Lille-spilleren, som elegant plasserte ballen via hansken til Linde og opp i det motsatte krysset.

London-laget skrudde tempoet opp både ett og to hakk etter hvilen, og da hadde moldenserne mer enn nok med å forsvare seg.

Etter 54 minutter var 2-0 et faktum da Joe Willock slo flatt inn fra høyre og fant motsatt kant Reiss Nelson som bredsidet inn scoringen.

Moe kastet innpå både Mathis Bolly og Ohi Omoijuanfo utover i den andre omgangen i jakten på en redusering, og førstnevnte var nære å lykkes da han skar inn fra venstre og skjøt like over.

Vertene var imidlertid i realiteten sjanseløse etter pause, og like før slutt markerte Arsenals stjerneskudd Folarin Balogun (19) seg da han med sitt første touch på ballen satte inn 3-0.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken