RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Montasje/Scanpix

Molde skuffet over Solskjærs opptreden

Sist oppdatert:
Molde bekrefter Kjell Inge Røkkes påstander.

Fredag har vært en tung dag for alle som er glad i Molde. I løpet av noen timer har alt blitt snudd på hode for seriemesteren fra 2011.

Torsdag kom nyheten om at Ole Gunnar Solskjær var aktuell som manager for Premier League-klubben Aston Villa. Så slapp Kjell Inge Røkke sin bombe.

Molde-eieren følte at Solskjær hadde opptrådt uryddig og illojalt i måten han hadde håndtert interessen fra Villa. Røkke reagerte også på at alt foregikk åpenlyst.

På bakgrunn av dette valgte derfor rikingen å trekke seg ut av klubben. Røkke har i over 20 år bidratt med finansiell støtte til Molde, og var sentral da Solskjær ble hentet til klubben.

- Påvirker omdømme
I en pressemelding gikk Røkke og hans Aker hardt ut mot Solskjærs oppførsel. I pressemeldingen sto det at Solskjærs opptreden ikke var «forenlig med MFK-fellesskapet».

Ifølge Romsdals Budstikke vil Moldes budsjett trolig bli kuttet fra 90 til 70 millioner kroner neste sesong. Dette vil etter alle solemerker gå ut over klubbens sportslige satsing.

Ledelsen i Molde har vært utilgjengelig for kommentarer fredag kveld, men 21.40 ble det sendt ut en pressemelding. Styreleder Martin Neerland snakker om fredagens dramatikk.

- Molde FK innser at dagens hendelser har gitt oss store utfordringer og satt vårt omdømme på prøve. Vi vil brette opp ermene og arbeide enda hardere for å gjenvinne tilliten, sier han.

- Tilliten er satt på prøve, og den må vi få tilbake igjen før vi jobber videre. Vi regner med at det blir en konstruktiv samtale med Ole Gunnar lørdag, utdyper Neerland til lokalavisen Romsdals Budstikke.

Bekrefter påstander
I pressemeldingen påpekes det at Molde FK og Røkke i en årrekke har hatt et godt samarbeid, og at næringslivstoppen har vært klubbens viktigste og største samarbeidspartner.

«Molde FK er evig takknemlig for bidraget og støtten som Kjell Inge Røkke, hans familie og Aker ASA har vist opp gjennom årene», skriver Molde i pressemeldingen.

«Molde FK beklager at Aker ASA har besluttet å redusere sitt engasjement som følge av vår managers handlinger. Vi bekrefter Kjell Inge Røkke og Aker ASA sin versjon av hendelsesforløpet og årsaken til at Aker ASA har valgt å redusere sitt bidrag», heter det videre.

- Molde Fotball AS vil fortsatt stå på og jeg er overbevist om at Molde Fotballklubb fortsatt skal kjempe i toppen av norsk fotball. Vi har allerede startet arbeidet med å skaffe nye aksjonærer/bidragsytere for Molde Fotball AS, sier Leif-Arne Langøy, styreleder i Molde Fotball AS.

Ikke forhandlinger
Ole Gunnar Solskjær bekreftet over pressen fredag at han hadde vært i Birmingham og snakket med Aston Villa-eier Randy Lerner.

Den tidligere Manchester United-spilleren kunne imidlertid også fortelle at det ikke var innledet noen forhandlinger og at Premier League-klubben også hadde andre kandidater i kikkerten.

- Jeg kan bekrefte at jeg har snakket med Aston Villa. Det var ikke forhandlinger men en uformell første prat, sier Solskjær til TV 2.

- Jeg ville vise en av de store klubbene i Premier League respekt ved å imøtekomme deres spørsmål om en innledende samtale, sier han videre.

Fikk tre spørsmål
Før Solskjær reiste til England, skal han ha fått tre spørsmål av Røkke og Aker. Disse ble angivelig ikke besvart, og derfor valgte altså rikingen fredag å trekke seg ut av Molde.

I en pressemelding sendt ut av Aker sto det følgende:

«Solskjær fikk 17. mai tre spørsmål fra Aker via klubbens daglige leder. 1) Vurderer du å slutte i inneværende tippeligasesong? 2) Vil du ta med deg deler av støtteapparatet? 3) Vil du ta med deg noe av MFKs spillerstall over tid? Disse spørsmålene ble ikke besvart av Solskjær før han reiste til England».

Hva som skjer når Solskjær kommer tilbake til Molde er uklart, men det er ventet at han skal lede Molde i søndagens tippeligakamp mot Sandnes Ulf.

- Nå skal vi ta dette med ro innad i klubben og se an situasjonen. Så skal vi jobbe hardt videre for å ha fokus på det sportslige. Det er tre viktige kamper før ferien, og den første kommer allerede søndag, sier Øystein Neerland til Romsdals Budstikke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere