KISVARDA - MOLDE 2-1 (2-4 SAMMENLAGT):

Etter en solid 3-0-ledelse i bagasjen, trodde de fleste at torsdagens returoppgjør ville bli en transportetappe for Molde.

Men med to Kisvarda-scoringer signert Jasir Asani før halvtimen var spilt, var det et heltent ungarsk lag som skapte spenning til langt ut i andre omgang.

En viktig Sivert Mannsverk-scoring i det 69. minutt sørget imidlertid for at Molde-spillerne kunne roe nervene og dra i land avansementet med 4-2 sammenlagt. I playoffen venter østerrikske Wolfsberger AC.

– Veldig skuffende

Kisvardas første scoring kom etter at Asani snappet opp en feilpasning av Martin Linnes, før han rundet Jacob Karlstrøm og satte ballen i det åpne målet.

I VG-studio satt Discovery-ekspert Petter Bø Tosterud og stusset over Linnes' svake involvering.

– Det er veldig skuffende av en så rutinert mann som Martin Linnes. Ja, han er bittelitt under press, men det er merkelig svakt. Det er nesten så man tenker at, er det fordi han har blitt vant til å spille på kunstgress, at den pasningen ville spunnet hele veien inn til Kalstrøm hjemme på Aker Stadion? Her stopper den ganske litt mer opp på en middels god gressbane ser det ut til, sa Tosterud i pausen.

Og i det 29. minutt mottok Asani ballen på sekstenmeteren, før han brukte et touch og prikket ballen ned i det venstre hjørnet.

David Fofana hadde også to store muligheter til å score for Molde i første omgang, uten å sette ballen i mål.

– Dette var et Molde-lag som startet vaklende og har gitt Kisvarda en mulighet, sa Tosterud.

Viktig scoring

Halvveis ut i den andre omgangen beroliget imidlertid Mannsverk Molde-fansen.

Midtbanespilleren fikk mye rom og tid etter en lekker gjennombruddspasning av Ola Brynhildsen, og satte sikkert inn reduseringen alene med Artem Odintsov.

Til slutt endte kampen med 2-1-seier til Kisvarda, uten at tapet fikk noe å si for Molde som gikk videre til playoff med 4-2 sammenlagt.