*Nettavisen* Sport.

Molde-spillere i sjokk

Foto: Ståle Andersen (Scanpix)

Sjokkerte Molde-spillere kunne ikke tro det var mulig å havne på kvalifiseringsplass med det utgangspunktet de hadde.

29.10.05 22:38

ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): LILLESTRØM-MOLDE 2-2: Molde FK tapte kunne én av sine siste sju seriekamper, endte opp med 30 poeng totalt, og trengte bare litt hjelp fra Start mot Fredrikstad for å sikre ny kontrakt.

Det gjorde imidlertid aldri sørlendingene, og dermed endte sjokkerte Molde-spillere opp på kvalifiseringsplass.

- Jeg hadde aldri trodd at dette kunne skje i Kristiansand, innrømmer Moldes tomålscorer, Rob Friend.

Forgjeves sluttspurt
For selv om Molde i utgangspunktet måtte vinne på Åråsen for å være sikker på å beholde plassen i Eliteserien, så var det ikke fritt for at mang en Molde-spiller trodde at et poeng skulle bli mer enn nok mot toppdivisjonens beste hjemmelag. Da de mot slutten av andreomgangen kastet alt fremover i et desperat forsøk på å utligne, inkludert keeper Knut Lillebakk, var de nær ved å lykkes.

Først reduserte Rob Friend et snaut kvarter før slutt etter en gedigen tabbe av Claus Reitmaier, deretter utlignet samme mann med nok en heading sekunder før ordinær tid var over. Fire minutter med tillegg og et par farlige cornere gav imidlertid intet resultat, og da fulltidssignalet gikk ramlet flere av Moldes spillere om kull av utmattelse og frustrasjon.

Keeper Lillebakk var en av disse, og han brukte lang tid før han fikk karet seg opp og inn i garderoben

- Utrolig skuffende, for å si det mildt. Selv er jeg ikke sjokkert over det som skjedde i Kristiansand, men skuffelsen blir ikke mindre av den grunn.

Berg Hestad: - Gir bort ledelsene
Daniel Berg Hestad ble solid tatt ut av Espen Søgård, og var skuffet over hva et bortelag som ble utspilt i nesten 80 minutter presterte i en så viktig kamp. Likevel mener Moldes midtbanegeneral at avgjørelsen ikke falt i bortekampen mot Lillestrøm.

- Vi har vært utrolig ustabile i hel år, og klarer ikke å holde på ledelsen. Det har vært vårt største problem, mener Molde-kapteinen, som lenge satt fortvilet med hodet i hendene etter at kampe var slutt.

- Dette er tungt, og jeg er usikker på hvordan en kvalifiseringskamp i slutten av november vil slå ut i forhold til cupfinalen og forberedelsene til den, innrømmer Berg Hestad.

Trener Bo Johansson var imidlertid ikke like skuffet som alle andre i Molde-garderoben.

- Det var overraskende med Fredrikstad-seier mot Start, men et lag er ikke bedre enn hva tabellen viser, og vi fortjenerkvalifiseringsplassen. I dag er vi faktiske heldige som får med oss et poeng fra Åråsen, innrømmer Molde-treneren som fortsatt ikke vil si noe om sin rolle neste år.

Cupgull
Et cupfinalegull tar han imidlertid gjerne med seg før han eventuelt forlater Molde FK. Hvordan de blåkledde skal klare det er han imidlertid ikke helt sikker på.

- Vi er svært heldige som får med oss et poeng i dag, men cupfinalen blir noe helt annet. Da er det på nøytral bane og med flere av våre supportere, så det kan slå ut flere veier.

PS! Ingen av Molde-spillerne kunne si om de foretrakk Moss eller Sandefjord i kvalifiseringskampene. Som Bo Johansson påpekte, - jeg vet ingen ting om lagene, men skal og se dem i morgen. Så da får vi se da!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.