Gå til sidens hovedinnhold

Molde styrer mot sølvet etter seier over Haugesund

Molde hadde ingen særlig større problemer med å sikre seg full poeng pott i kampen om seriesølvet med 3-1 over middelhavsfarer Haugesund.

Molde-spillerne hadde fått ristet 0-3-tapet for Arsenal ut av kroppen. Det var tydeligvis mange friske bein hos Erling Moes utvalgte.

Blåtrøyene gikk hardt ut og tok ledelsen etter sju minutter. Spillerne sto nærmest i kø for å score, og Etzaz Hussain satte 1-0 på pasningen fra Ola Brynhildsen. Det var hans sjette fulltreffer mot nettopp Haugesund.

– Jeg synes vi fikk til noen gode angrep og hadde bra kontroll, men vi slapp jo inn et litt unødvendig mål da, sa Hussain til Eurosport.

Målet han snakket om kom da gjestene slo tilbake bare tre minutter etter hans egen 1-0-scoring. Fredrik Aursnes klarte ikke å klarere en ball skikkelig, og headingen hans havnet rett ut i feltet igjen hvor Peter Therkildsen dukket opp og banket inn utligningen.

Leken scoring

Kort etter troppet igjen Molde-spillerne opp i angrep, og de brukte Haugesund-spillerne som rundingsbøyer før Brynhildsen gjorde 2-1. Magnus Wolff Eikrem sto for den målgivende pasningen.

Sjansemessig var det relativt jevnt selv om hjemmelaget hadde ballen mest i første omgang.

– Fortjent tap. Molde var bedre enn oss og hadde mer å kjøre med. Jeg er ikke fornøyd. Skal vi ha sjanser til poeng må vi være råere, sa FKH-trener Jostein Grindhaug til Eurosport etter pausen.

Selvmål punkterte kampen

Kampens siste scoring kom like etter pause. Magnus Wolff Eikrems hjørnespark gikk via FKHs Alexander Ammitzbøll og i mål til 3-1. Molde hadde full kontroll og slapp ikke Haugesund mer til i målprotokollen.

– Vi kontroller det meste av kampen. Vi glitrer ikke, men gjør jobben vår. Jeg hadde jo helst sett at vi hadde fått et mål til og drept kampen tidligere, sa Molde-trener Erling Moe til Eurosport.

Blåtrøyene står med 53 poeng etter at 26 kamper er spilt. Haugesund har 34 poeng. Rogalendingene har ti poeng ned til Strømsgodset på kvalifiseringsplassen.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken