Gå til sidens hovedinnhold

Molde tok tre poeng borte mot Dundalk i Europa League-gruppespillet

Det norske laget leverte en begredelig første omgang i Irland, men slo tilbake etter kampen og snudde kampen.

DUNDALK - MOLDE 1-2:

Molde fikk en perfekt åpning på gruppespillet i Europa League torsdag kveld da irske Dundalk ble slått på bortebane og tre poeng ble med hjem til Norge.

Det åpnet imidlertid på verst tenkelig vis for gjestene fra rosens by da Sean Murray sendte Dundalk foran, men Molde snudde kampen i andre omgang.

Etzaz Hussain og Ohi Omoujianfo scoret for bortelaget.

LES OGSÅ: Rekdal ber landslagsledelsen reagere etter VG-oppslag: - Man må finne frem til hvem det er og kaste dem ut av troppen

- Var langt ifra fornøyd

Samtidig som Molde tok sine tre poeng, vant også Arsenal borte mot Rapid Wien i det norske lagets gruppe, noe som kan hjelpe Molde mot avansement.

Nordmennene møter nettopp Rapid i neste runde.

- Jeg var langt ifra fornøyd med første omgang. Vi syntes ikke vi fant noe rytme, var feige og slapp ballen tilbake i stedet for å dra den gjennom ledd, selv om rommene var der. I andre omgang er jeg mer fornøyd. Der styrer og steller vi nokså bra, sier Molde-trener Erling Moe til TV 2.

Matchvinner Ohi var også godt fornøyd med resultatet.

- Det smakte godt med tre viktige poeng. Vi kom under og var ikke veldig bra i første omgang, men i andre omgang kjørte vi over dem. De fikk litt trykk på slutten, men det er naturlig når vi skal holde på ledelsen, sier han til TV 2.

Kalddusj for tamt Molde

I første omgang var det hjemmelaget fra Irland som var best i det meste. Vertene virket tent og ga gjestene fra Norge lite rom til å utfolde seg.

De helt store sjansene fikk vi imidlertid ikke før det var spilt 35 minutter. Da vartet Dundalk opp med et praktangrep som endte med at Sean Murray scoret.

John Mountney kom seg fri på høyresiden etter fint veggspill, før han la inn foran mål. Der fikk Murray stå helt alene og styre ballen i nettet med hodet.

27-åringen med en fortid i klubber som Watford, Wigan, Swindon, Colchester og danske Vejle BK fikk gjøre akkurat som han ville inne i Molde-feltet.

LES OGSÅ: Mini: - Ingen tvil om at Sørloth har vært usaklig

På dette tidspunktet var det også en svært fortjent ledelse til irene, mot et Molde-lag som virket svært tamt for anledningen og skapte null og ingenting offensivt.

Det Molde skapte av farligheter de første 45 minuttene var et par cornere og noen dødballer, i tillegg en brukbar avslutning fra Marcus Holmgren Pedersen.

Bedre tendenser

Etter første omgang kunne vertene gå i garderoben med ledelse.

Molde-trener Erling Moe sa trolig noen alvorsord til sine gutter i pausen, for etter hvilen viste de blå helt andre takter innledningsvis i omgangen.

Først kom en offsideplassert Etzaz Hussain til en god heading etter innlegg fra Fredrik Aursnes, men midtbanespilleren ble altså avblåst.

LES OGSÅ: Lagerbäck om Sørloth-saken: – Aldri opplevd noe lignende

Molde viste igjen fine tendenser da Magnus Wolff Eikrem la inn mot Stian Gregersen. Veterankeeper Gary Rogers på 39 år fikk imidlertid bokset unna.

Molde kom med antydninger om straffe etter at burvokteren også bokset til Gregersen i klareringen, men den finske dommeren vinket spillet videre.

Molde snudde det

I det 61. minutt skulle utligningen komme for Molde. Holmgren Pedersen slo inn fra kanten og inne i boksen fikk Hussain stå alene. Han smelte til på halvvolley. Skuddet så ut til å gå via SEan Gannon og dermed var Rogers i kassa utspilt.

LES OGSÅ: VG: Bråk på krisemøte etter Serbia-tapet – kapteinen måtte bryte inn

Og etter 78. minutter var kampen snudd. Molde fikk straffe etter at innbytter Erling Knudtzon ble felt av Gannon inne i feltet. Ohi Omoijuanfo satte straffen i mål.

Molde så ut til å ha kontroll, men på slutten og i de sju tillagte minuttene skpapte Dundalk flere gode muligheter til å utligne, men gjestene holdt unna.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken