ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Moldenserne måtte ta til takke med en sølvmedalje forrige sesong, etter en intens kamp med Bodø/Glimt om gullet.

Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo er borte, og Erling Moe og Molde har foreløpig ikke hentet inn noen erstatter for storscoreren som forsvant til Røde Stjerne i serbisk fotball.

Dermed har man vært nødt til å se etter andre løsninger innad i laget, og gjort noen endringer på spillestilen før kommende sesong - som sparkes i gang om få dager.

- Å gi litt nye utfordringer og løsninger tror jeg er sunt. Jeg synes spillerne har angrepet endringene på en veldig offensiv måte, forteller Erling Moe til Nettavisen.

Les også: Kommer med beklagelse etter RBK-flørten: - Ripe i lakken

- Særdeles vanskelig

Det store spørsmålet rundt Molde er hvem som skal score målene, etter at Ohi forlot klubben. Hovedtreneren er derimot lite bekymret før alvoret starter:

- Det er ikke mye fokus på det nå. Jeg får spørsmål rundt det, men om man ser på Ola Brynhildsen og Eirik Ulland Andersen, så har de aldri scoret mer enn de gjør nå. Resultatene i treningskampene viser at vi scorer nok mål, det er jeg ikke bekymret for.

Samtidig har det vært rapportert, blant annet av Nettavisen, at Molde har vært ute etter en spiss. Vikings Veton Berisha har vært nevnt, og Häcken-angriper Alexander Jeremejeff skal også ha vært et alternativ.

Les også: Aron Dønnum returnerer til Vålerenga

Nettavisen vet at Moldes speider Jon Vik har vært på en rundtur i Skandinavia den siste tiden. De skal blant annet ha sett nærmere på navn som Nicklas Helenius (Silkeborg), Astrit Selmani (Hammarby) og Christoffer Nyman (Norrköping), men Moe forteller at turen ikke nødvendigvis har hatt noen klare mål.

- Det er for å holde oss oppdatert, så det er ikke noe spesielt inn mot vinduet. Det eneste som er litt annerledes er at det er enda mer spesifikk speiding på enkeltindivider.

- Hvor lett er det å løse ut en toppspiss fra for eksempel Sverige, så kort tid før vinduet stenger?

- Særdeles vanskelig. Det har blitt et komplisert marked i Norge. Også i Norden har det blitt så store penger i omløp med tanke på salg, at for oss som sitter i en heldig situasjon og kanskje kan gjøre noe i ny og ne, har prisene gått så opp at det er problematisk selv for de klubbene som har anledning til det, sier Moe om den urovekkende trenden han ser.

Vålerenga i første

Kommende helg starter Eliteserien med et brak for Moe og Molde, da de får besøk av Dag Eilev Fagermo og Vålerenga. Oslo-klubben annonserte nylig at Aron Dønnum er tilbake i klubben. Hovedstadsklubben møter opp med en ny entusiasme.

- Når lørdagen kommer er vi godt forberedt. Vi kjenner Vålerenga godt og vi kjenner Fagermo sin måte å spille og løse utfordringer på. Vi har god oversikt og det skal ikke ligge på forberedelsene i hvert fall, sier han.

Han fortsetter:

- Fagermo er ganske stram i sin måte å gjøre det på. Jeg tror ikke han kommer i 4-4-2 for å si det sånn, forteller Moe og smiler.

VIF ansatte nylig Joacim Jonsson som sportssjef:

Les også: Kilder til Nettavisen: Bodø/Glimt i kontakt med Vålerenga om Amor Layouni

Kampen mellom de to gigantene spilles lørdag, og er en av to kamper som kickstarter årets Eliteserien-sesong.

Avspark i Molde er klokken 18.00.